RSS

17.04.2009

Azad

Bu çıkıp giden kışla beraber, bütün acılarımı, bütün kötü anılarımı azad ettim. Onlarla vedalaşıp, başka diyarlara yolculuk eden kara bulutların ucuna taktım onları, çekip gitsinler diye.

Anılarımın artık keskin kenarları yok, törpülenmiş, yusyuvarlak olmuşlar, dokununca canımı acıtmıyorlar artık. Bende uyandırdıkları his artık büyük bir „Neden“ değil, çünkü nedenini anladım. Onlar benim büyümem, gelişmem ve olgunlaşmam için, benim bu günkü BEN olabilmem için gerekliydiler. Onlara uzun zaman her dokunuşumda canımın yanması bundandı. Daha büyüyüp nedenlerini anlayıp, affedememiş olmamdandı canımın onlara dokundukça yanması.

Bu kış artık onların varoluş nedenlerini anladım, onları affettim ve azad ettim, kendimle barışma yolundayım. Ìnsanın yıllarca kendine küs yaşaması ne zor işmiş meğer. Bu demek değil ki onları unuttum.

Hayatımdan gidenleri, gitmek isteyipte gidemeyenleri, gittikleri halde unutamadıklarımı, benim sıkı sıkı sarılıp bırakamadıklarımı, bıraktım, gittiler. Bende ise sadece silinmeye yüz tutumuş izleri kaldı. Ìnanıyorumki, bu izlerde zamanla iyice silikleşip, kaybolacaklar. Anladım ki öfkeyi, kızgınlığı yüreğimde tutmak, sadece ve sadece bana acı veriyor, beni yaralayanlara, bende bu kötü anıları bırakanlara bir şey olmuyor. Bahar temizliğiyle beraber içimi de, dışımı da temizledim. Eskileri attım, onların yerine daha güzel, daha taze, daha mutlu anılar koyabilmek için, yer açtım yüreğimde.

Şimdi kendimi daha hafif, daha mutlu hissediyorum. Sevdiklerimle, beni sevenlerle birlikte hayatta olmanın, sağlıklı olmanın, yaşamanın tadını çıkarmanın tam zamanıdır.

Bana kendimi ve canımı yakanları affetme ve azad etme olgunluğunu veren Rabbime sonsuz şükrediyorum.

Resim: Pixelio

22 Kişi ses vermiş:

parka dedi ki...

Süperdi
Sana gülmek yarıyor Belgin

Belgin dedi ki...

Canim arkadasim, sagol:))

sufi dedi ki...

Belginim güzel cadım sırtında taşıdığın o ağır heybeyi yere bırakmanla belinin doğrulmasına, gözlerinin yere değil de enginlere bakmasına, içinin açılıp havalanıp ferahlamasına yardımcı olan yüreğine benden ilk sevgi çiçeği gelse kabul edermisin?

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Belgin'cim,
Ne güzel yapmışsın. Gönder gitsin canım. İleriye bak ve sende ki o iki güzel cadı ile huzurlu bir yaşamı seç.
Zaten ne dün var ne de yarın, doya doya bu günü yaşa.
İyi hafta sonları dilerim ve cadıları öperim...

Belgin dedi ki...

Sufim canim, kabul etmem mi hic, bende sana bir demek mis kokulu leylak gönderdim, geldi mi:)))

Nur Ablam, haklisin ne dün var ne de yarin, yasamali insan doya doya bugünü. Güzel dileklerin icin cok tesekkürler ablacim, sanada iyi hafta sonlari.

Sevgiyle kucakladim ikinizide:))

tutsak dedi ki...

Sevgili BelginNe mutlu affeden yüreğe o huzura ermiştir.
Dilerim yerini affedilmeye ihtiyaç oluşturacak şeyler değil hep güzel şeyler doldurur.
Sevgilerimle

Gülen Tezer dedi ki...

Belgin'im, kalbimin baş köşesi;
Acılarımı tazelemek uzun zamandır bana güç veriyor ama ne zaman güç değil de yük olduğunu anlarsam senin olgunluğuna ulaşmışım demektir.O zaman ben de salıvereceğim bütün nefret ve öfke hislerimi.Anladın sen beni, ne demek istediğimi.
Seni çok ama çok seviyorum!

Belgin dedi ki...

Canim abim, güzel seyler doldurmaya karar verdim artik yüregime, onu yeterince uzun zaman öfke ve kizginlikla mesgul etmisim zaten:)) Sagol güzel dilegin icin.

Gülenim, canim kardesim, o günlerde gelecek, kurtulacaksin bütün bu kötü hislerinden. Inaniyorum ki o günler pek uzak degil:))
Bende seni cok seviyorum:))

Canlarim hepinizi cok seviyorum:))

guguk kuşu dedi ki...

o bi zamanlar acıyan canın değildi, güzel saçlım, gerçek ben acımaz, acıyan egondu. çatlarken canı yandı, direndi, acıdı. Baharı ne güzel karşılamışsın.

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Sevgili Belgin abla,
Yine çok güzel yazmışsınız.Affetmek büyüklüğün
şanındandır.Ben de ne zaman öfkelensem,aynaya
bakar önce kendimi yargılarım,insan kendini
affedince heyşeyi affedebiliyor,unutabiliyor..
İzleri kalıp arasıra hatırlansada...
İyi ki varsınız.Sevgi ve saygılar Cenk

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, güzel anilar depolamaya gayret gösterecegim bundan sonra:))

Sevgili Cenk, insan önce kendini affettimi, gerisini affetmesi daha kolay oluyormus:)

Iyiki varsiniz dostlarim

Çiğdem Atabey dedi ki...

Bırakıp salıvermeler ne güzel di mi Belgincim.. insan ne güzel hafifliyor, rahatlıyor, sakinliyor... harikasın..
kucaklarım sevgimle...

Belgin dedi ki...

Cigdem, cok tesekkürler canim:))

Tijen dedi ki...

Güzellikler seninle olsun Belgin hatun!

Belgin dedi ki...

Sagol Tijencim, güzellikler hepimizin olsun:))

Adsız dedi ki...

zaman, gerçekten tedavi ediyor demek ki...yine de payenin büyüğü, düşünüp idrak edende. yani sende. yoksa zaman geçtiği halde azad olamayanlar var.

Belgin dedi ki...

Sevgili JTO, tesekkürler canim:))

MAVİ UMUT dedi ki...

Nefretle yaşamak çok yıpratıcı. Ve acı çektireni bu şekilde bile olsa unutmamak daha da kötü.. Belki yaşanan şeyin tecrübesi unutmamalı sadece. Ve sen anahtarı hak ediyorsundur da, dilerim karşı tarafta hak ediyodur senin anahtarını.

Belgin dedi ki...

Sevgili Arkadasim, herseyin ilaci zaman ve affetmek. Aramiza yeniden döndügüne sevindim:))
Sevgilerimle

MAVİ UMUT dedi ki...

Belgin hanım, tam da sizin şu sıralar yaşadığınızla ilgili bir yazı yazdım, buyrun ince detayları doğruları yakalayalım hep beraber.:) Ve teşekkür ederim, döndüğüme bende sevindim dostlar arasına..

MAVİ UMUT dedi ki...

Aşk anlatımın ve bakışın çok güzel, sana katılıyorum. Gerçekten yazdıkların olmalı, öylesi bir bütünleşme olmalı, ve bunu hayatın içinde muhafaza edecek güç, irade ve anlayışda olmalı..dediğim gibi hayatın içinde yazılmmaış o kadar çok madde ve detay varki. Senin taşıdığın düşünceleri taşıyıp hakkını veren biri olmasını, mutlu etmesini, olmanızı yürekten diliyorum.

Belgin dedi ki...

Sevgili Arkadasim, tesekkür ederim, cok ince ve naziksin:) Mutlu olmayi hak ediyorsun ve umarim bir gün bulursun elma yarini:))Bütün bu güzel dileklerinin fazlalasmis olarak sana geri dönmesi dileklerimle
Sevgiyle kal dostum:)

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)