RSS

16.09.2009

Kaybettim..

Televizyon; YASAK

Radyo; YASAK

Gazete; YASAK

Bloglar; YASAK


Bir haftadan beri bu YASAKlarla yaşamaktayım!! Geçen hafta Ìstanbul`da olanlardan sonra geçirdiğim sinir krizlerinin sonucu bu; bütün bu yukarıda saydıklarım bana YASAK!!


Şeker hastasıyım, çok üzüldüğüm, strese girdiğim zamanlar şekerim bir çıkıyor, bir düşüyor. Geçen hafta Televizyonlarda, Gazetelerde ve Bloglarda gördüklerim, duyduklarım, okuduklarım beni çok üzdü. Ağlama ve sinir krizlerinin sonucuysa bir yükselen, bir düşen kan şekeri. Bir haftadan beri sakinleştiricilerle sinirlerimi yatıştırmaya çalışıyorum.


Bu olaylardan önce yalnız sokağa çıktığımda şöyle düşünürdüm: “Eğer şekerim düşerse (şekerim düşünce elim-ayağım tutmuyor, dilim pelteleşiyor, konuşamıyorum ve bayılacak duruma geliyorum. O an birinin bana ya şeker yedirmesi, ya da şekerli bir içecek içirmesi gerekiyor) ve ya başıma bir şey gelirse nasıl olsa yardım eden birileri bulunur!” derdim. Ama bu olanlardan sonra bu umudumu kaybettim. Anladım ki, insanlar birilerinin başına bir şey geldiğinde yardım etmeyi değil, o insanların parasını, pulunu, eşyasını çalmayı, yağmalamayı düşünür olmuşlar.


Bu yaşıma kadar sevdiklerimden, yakınlarımdan yediğim kazıklara rağmen yitirmediğim, umudumu, güvenimi yitirmeme sebep oldu gördüklerim, okuduklarım. Sonbaharda dökülen yapraklar gibi döküldü, kayboldu güvenim ve umutlarım. Dallarına kar yağmış, yaprakları buz tutmuş ağaçlar gibi kalakaldım.


Biliyorum herkes onlar gibi değil, iyi ve yardımsever insanlarda var, ama anladım ki onlar o kadar azlar ki!! Başımıza bir şey geldiğinde bu iyi insanlardan birine rastlamak, lotoda altılıyı tutturmak kadar imkânsız olmuş. Yazık, insanlığın, hele hele yüzyıllardır, yardımseverliğiyle, misafirperverliğiyle ünlenmiş Türk milletinin düştüğü bu durum çok canımı acıtıyor.


Ínsanlık adına olan bütün umutlarımı, güvenimi yeniden kazanmak, çoğaltmak, büyütmek için büyük bir emek ve çaba sarfetmem gerekecek….


Beni arayan, soran, merak eden arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Sizler benim UMUDUMsunuz. Sizlerin varlığı bana, daha her şeyin kaybolmadığını, hâlâ bu dünyada güzel ve iyi insanların olduğunu gösteriyor.


Ìyiki varsınız, iyiki sizleri tanımışım. Sizleri çok ama çok seviyorum.


Hepinize kucak ve yürek dolusu sevgiler gönderiyorum.



Resim: Pixelio

27 Kişi ses vermiş:

beenmaya dedi ki...

canım neyseki duydum ya sesini bu bile yetti...lütfen dikkat et kendine ve herşeye rağmen umudunu kaybetme. bak ben bile kaybetme aşamasına gelmişken senin ve birkaç güzel yüreğin sayesinde yeniden iyi şeyler düşünmeye başladım...

parka dedi ki...

E be ablacım. Oldumu şimdi. Bak bu kardeşin olmadık işlerin yolculuklarında nelere göğüs gerdi. Göğüs gerdiklerini hep kendinden yakın bildi. Ama her defasında acılar onu öyle bir güçlendirdiki, şimdi ben senin yanında bir dağ, sonsuza kadar da gardaşınım. Bunu böyle bil ve bu sana güç versin. Öyle olmadı bitti, buraya kadar laflarını sevmediğimi bilirsin. Cadılarımın o kara gözlerinin içine bak ve kendini toparla artık. Bu bahsettiklerin hep vardı ve bitmeyecek. Fakat bizlerde hep varız ve bu varlığımızı sürdürmek boynumuzun borcu. Yaşamın kendisi bize borçlu olduğu kadar, bizde ona karşı borçluyuz. işte bu yüzden güçlü olmalıyız. gücümüz evlatlarımız, yüreğimiz ve duyarlılığımız olduğu sürece, birilerinin yüzünü güldürebilme şansımız halen sürdükçe, ben umutluyum, seninde bunu anlamanı istiyorum.

Sevgilerimle

Ahmet

öykü dedi ki...

Canım benım senı cok merak ettım
cok cok gecmıs olsun..Kotu seylerden
Olabıldıgınce kendını uzak tut okuma gorme ızleme
zaten bısey yapamıyrouz
ben de gecen hafta boynumdan cok rahatsızlandım agır stres yasaıdgım ıcın oldugunu soyledı dr um
sonucta saglıklı olmamız gerekıyor
o yuzden lutfen o guzel yuregıne ıyı bak..
hırplama uzulme
ve lutfen hep ıyı ol..
sevgılerımle opuyorum tatlı yanaklarından

sufi dedi ki...

Can Cadım;
Benim sesim soluğum kesilmişti bloglarda ne var ne yok onun bile farkında değildim, senin de yokluğunu farketmedim dersem yalan olmaz.Hepimizin içindeki o yangın ateşte gerçekten yananlardan yansıyor anladığım kadarınca.8 inden beri İstanbul'dayım, ayağımızı toprağa bastık ve yağmur başladı ve bu güne kadar bizler de tüm olayların içindeydik kıyısından köşesinden.Herşey geçti ve unutuldu diyemeyeceğim.Mal canın yongası da diyemeyeceğim, acıyan yürekler ferahlasın isterim, sevgilerimle.

Biraz dedi ki...

Hic umudumuzu kaybetmemeliyiz, onemli olan az da olsa iyi niyetli insanlarin varligi cunku hic olmamasindan iyidir diye dusunmeliyiz.
Bir de bir oneri yalniz disari ciktiginda cuzdaninda ya da cebinde bir kart tasiman ve uzerinde gerekli bilgilerin yani fenalastiginda nelerin yapilmasin yazili oldugu bir bilgiyi tasiman iyi olmaz mi? Kendine iyi bak sevgi ve selamlarimla:)

efsa dedi ki...

Bak ablası Ateş Böceği ve ben işimizi gücümüzü bıraktık, sırf sen geliyorsun diye Uçak biletlerimizi falan ayarlıyoruz şimdiden. Sakın moral bozuklukları yapma. Düşüneceksen şöyle düşün: Seninle hiç karşılaşmamış, sesini bile duymamış ama yürek sesini takip eden iki güzel insan, sırf sen geliyorsun diye o tarihte orada olacaklar.

Seni çok seviyoruz unutma bunu, hep iyi ol emi. Kocaman sarılırım sana.

Umud kaybedilmek için yaşatılmak ve yeşertilmek için vardır.

efsa dedi ki...

Ay eksik yazmışım şaşkın ben :))))


Umud kaybedilmek için değil; yaşatılmak ve yeşertilmek için vardır.

Primarima dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun:( iyi ol lütfen bizlere gel istanbula gel :)
iyi şeylerde var umudunu kaybetme iyi insanlarda var...göreceksın!

Belgin dedi ki...

Mayam, Güzin ablam benim, iyiki varsin:) Seni cok seviyorum bitanem:)

Belgin dedi ki...

Ahmetcim, can dostum, ah o kara gözlüler yok mu, hersey onlar icin iste. Onlar degilmi bizi ayakta tutanlar. Iyiki varsin kardesim, kendi kardeslerimden görmedigim yakinligi sizlerden gördügüm icin aslinda cok sansliyim ben. Iyiki varsin gardasim;))
Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum buradan:)

Belgin dedi ki...

Öyküm, sizleri üzdügüm icin cok özür dilerim. Ama yazdigim gibi üzücü seylerden uzak durmaya (tutulmaya) calisi(li)yorum. Bu gün neyseki yasagi deldim geldim:) Sende kendine iyi bak bitanem, üzülmekten baska bir sey gelmiyor zaten elimizden, birde sagligimizdan olmayalim:))
Seni cok seviyorum güzel gözlüm ve öpüyorum kocamanca:)

Belgin dedi ki...

Ablacim, Istanbulda oldugunu bilmiyordum, bilseydim meraktan ölürdüm mutlaka. Insallah iyisinizdir, gelen zarar mala gelsin, cana gelmesinde. Kendinize iyi bakin, Allahim yardimcisi olsun zarar görenlerin.
Öpüyorum güzel yanaklarindan:)

Belgin dedi ki...

Birazcim, Allaha sükür sekerim düstügünde yanimda hep birileri vardi. Ama haklisin yanimda öyle bir kart tasimam iyi olacak, önerin icin cok tesekkürler. Az da olsa iyi insanlarin olmasi Umut verici, sende benim icin o iyi insanlardansin. Iyiki varsin arkadasim. Ne kadar uzakta olsak, dostlugunu hissettirdigin ve yanimda oldugun icin cok sagol.
Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Efsacim, bu habere ne kadar cok sevindim bir bilsen. Demek seni ve Ateside görebilecegim geldigimde. Umutlarim, can ciceklerim benim:)) Sizleri cok seviyorum, her zaman dualarimdasiniz:))
Öpüyorum seni ve Atesi:)

Belgin dedi ki...

Ebrum, iyi insanlarin (sizlerin) oldugunu bilmektir beni ayakta tutan. Bekleyin az kaldi, geliyorum yaniniza:))

Öpüyorum seni ve güzel kizini:))

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım geçmiş olsun.Hayatta her şeye rağmen yaşamak zorundayız.Kendine iyi bak!
Hayırlı sabahlar.

Belgin dedi ki...

Sanslim, sanada hayirli sabahlar canim, cok sagol, sende kendine iyi bak güzelim:)

Sevgilerimle

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Belgin'cim bu kadar üzme kendini, her şey olacağına varıyor.
( Oh çok şükür sana yorum yazabildim, bu kaçıncı yorum bir bilsen!!! :))

guguk kuşu dedi ki...

allah aşkına belgin ne bu hal. Bunları kendine yasak ettirene kadar seyredip, dinleyip, izleyip, okuyormusun sen?
ne diyeyim ben sana kimse bana bunları yasaklamadı ama yaklaşık 2 yıldır hiç biriyle iilgim kalmadı.
Oturup biran önce şunu düşünmelisin: neden ben bu tip şeyleri takip etmek konusunda bu kadar istekliyim?
hayat bunlardan ibaret değilki, inanılmaz güzellikler oluyor hergün her saniye, onları görmeyişin neden peki?
Bu kadar inançlı olman ama bu şekilde hayata yaklaşman benim kafamı karışıtıryor.
emin ol, sen görmesen de:) hayatta binbir güzellikler oluyor her saniye hem de, bak artık kızıyorum haaaaaaa
hamilelerin eli de baya ağır olur:)

Belgin dedi ki...

Özlemcim, üzmemeye calisiyorum bitanem:)) Iyiki varsin canimcim:)

Öpüyorum

Belgin dedi ki...

Guguk kusum, kafan karismasin, karisirsa cözemeyiz sonra:Pp Inan isyanim Allaha degil, bilirim vardir her verdiginde bir hayr, isyanim sadece insan kiliginda dolasan mahluklara...

Ne bileyim belki yeni görüslere hamiledir benim kafamda, bunlarda dogum sancilaridir. Bu sancili günlerden güzel günler dogacaktir eminim buna:))

Kizma bana, bu siralar pek bi kirilganim, sonbahardandir!

Hadi sen gül, gülde bebegimiz mutlu olsun:))

Kardesim oldugun icin sagol güzel kusum:))

papatya dedi ki...

Cok gecmis olsun.Cok uzuldum inan.Herseye ragmen guclu olman gerek kendin sevdiklerin ve bizim icin.Sevgiyle kal canim...

Tijen dedi ki...

Ah be güzel yürekli kadınım ah be. Biraz sert ve vurdumduymaz olmak gerekiyor demek bu zamanda. Yoksa hep kaybeden sen oluyorsun. İyi ol tatlım tamam mı? Papatya'nın dediği gibi, sana ihtiyacımız var şeker kadın!

Belgin dedi ki...

Sevgili Papatya, hosgeldin:)) Güclü olmaya calisiyorum, sevdiklerim, sevenlerim icin. Cok cok tesekkürler destegin icin:)

Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Tijenim, sert ve vurdumduymaz olmayi ömrüm boyunca basaramadim, iyi mi, kötü mü bilemiyorum...
Öpüyorum bitanem:)

Zeugma dedi ki...

Belginim hele şükür girebildim bloguna..

Geçmiş olsun canım, neden bu kadar mahvettin kendini yine ama????
Allah'tan yorumlarda görüp şu an iyi olmana sevindim..

Bizim ailede de var şeker,genelde kalıtsal. En son babamda 450' ye kadar çıktı..
Üzüntüye hiç gelmez. Sen daha iyi bilirsin. Kaçınacaksın üzen şeylerden. Bu şart.
Yoksa söylediğin şekilde olmayacak bir yerde rastlarsa Loto'da altıyı tutturabilir misin, bunu düşün.. Allah korusun..
Lütfen en sevdiğin şeylerle ilgilen, komedi filmleri falan izle hatta..Çocukların, ailen için mecbursun..
Sevgilerimle...

Belgin dedi ki...

Zeugmam, bende öyle yapiyorum artik, kücük cadiyla cocuk dizilerine bakiyorum, yakinda Hannah Montana üzerine doktora yapabilirim:))

Babana cok cok gecmis olsun, kendine ve babacigina iyi bak:))

Bayramin kutlu olsun tatlim:)

Öpüyorum

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)