RSS

11.08.2009

Tanıdık Dünyalar

Kitaplar benim en yegane dostlarım, okumayı öğrendiğimden beri, her gün okumadan edemem. Almanya`ya geldikten sonra, yalnızlıktan, dil bilmemezliğin verdiği zorluklardan kurtulmak için olsa gerek, okuldayken bile her teneffüste burnumu kitapların içinden çıkarmazdım. Şimdiye kadar okuduğum kitapların sayısını dahi hatırlamıyorum.

Bu günlerde bir şeyin farkına vardım, ne zaman gerçek yaşam beni sıksa kendimi kitaplarımın içindeki dünyalara atıyorum. Ama bunlar yeni kitaplar değil, severek okuduğum, bildiğim dünyalara atıyorum kendimi. O kitabın içindeki dünya, sevdiğim ve sonucunun iyi bittiğini bildiğim bir dünya. Kahramanları ise, beni sarıp sarmalayan eski dostlar.

Şimdilerde yine, Harry Potter, Midye Arayıcıları, Yeryüzü çocukları gibi defalarca severek okuduğum kitapların içindeki dünyalara kaçıyorum ben. Bir koca karton okunmamış kitaplarım olsa da, benim yeni dünyalara açılmaya cesaretim yok bu sıralar.

Bu durum normal mi, yoksa ben mi arızalıyım (sanki arızalı olduğunu bilmiyorsun Belgin, hııh) , bilemedim:) Merak ediyorum, bazen sizede olurmu böyle?

Resim: Pixelio

22 Kişi ses vermiş:

Ateş Böceği dedi ki...

Hem ne çok oluyor :) o dünyalarda kendimi buluyorum ve kaybolmak iyi geliyor bazen

öykü dedi ki...

Olmaz olur mu
hem de cok fazla
kırıldıgında uzuldugunde
ruhunu dınlendırmek ıstedıgınde
kıtaplara sıgınmak en dogru yol bencede..

Primarima dedi ki...

Bence normal ama kızım oldugundan bu yana bende gecdi o durum eskıden kıtap okumadan bir gunum gecerse kendımı hasta sanardım...oda bir arıza işte ...şimdi dunya kadar kıtabı alıyorum raflarda nöbet tutuyorlar okuyamıyorum :(

beenmaya dedi ki...

benim özellikel yaptığım birşeydir bu. bende iz bırakmış olan daha önce okuduğum kitapları tekrar okumak ve filmleri tekrar seyretmek...ki her seferinde kaçırmış olduğum bir başka noktayı farkedip daha da keyif almak...

anlayacağın yalnız değilsin :)))

Adsız dedi ki...

Tatlım ben de aynıyım. Bu günlerde bana da kitap dayanmıyor. Hatta eşim bana sen kitaplarımı yoksa beni mi daha çok seviyorsun gibi absürt bir soru bile sormuştu bir dönem:)))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Kesinlikle normal bence Belgin'ciğim.
Telaşlanmak yok:))
Sevgilerimle...

Çınar dedi ki...

Sen okuduğun ve etkilendiğin bir kitabı tekrar okumaktan kahramanlarıyla yeniden buluşmaktan hatta onların yerine kendini koymaktan keyif alıyorsan,bunun neresi yanlış olabilir ki? Mutlu olduğun şeyi yapmaya devam et canım.
sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

hadi be hepsi seni kandırıyo.
bal gibi de çatlaksın işte.
çatlaakkk çatlaakkkk:)

Zeugma dedi ki...

Bu yazıdan senin Almanya'ya küçük yaşta gittiğini, okul hayatını orada bitirdiğini anlıyorum. Almanların arasında Türkçeni bu kadar güzel koruyabilmenin ve böylesi güzel yazılar yazabilmenin sırrı bence okuduğun o kitaplar. Orada büyüyenlerde bunu yapabilen çok nadirdir ve genelde Türkçeleri bozuktur, Bunun çok örneğini gördüm ben.
Bu yüzden seni tüm kalbimle kutluyorum kitap kurdu sevgili Belginciğim :)

Belgin dedi ki...

Böcegim, canim benim, gel o dünyalarda beraber kaybolalim:))

Öpüyorum seni koooooocaamaaan:))

Belgin dedi ki...

Öyküm, bence dünyanin en güzel siginagi onlar:))

Öpüyorum güzel gözlüm:)

Belgin dedi ki...

Ebrucum, bir gün gelir onlarinda nöbeti biter, Rima biraz daha büyüsün bakarsin beraber okursunuz o güzel kitaplari:))

Öpüyorum seni ve kücük cadini:))

Belgin dedi ki...

Mayam, gözümüzden kacan ne kadar kücük ayrintilar oluyor degil mi, onlarin farkina varip daha cok keyif aliyoruz:)) Yalniz olmadigimi biliyorum, her zaman yanimdasin, yüregimdesin, seni cok seviyorum tatli Mayam:))

Öpüyorum en kocamanindan:))

Belgin dedi ki...

Elvan, bu erkekler ne tuhaflar, onlarla fazla ilgilendin mi SIKIYORSUN, bunaltiyorsun diyorlar, ilgini baska seye verdin mi, beni sevmiyorsun oluyor, acaip yaratiklar vesselam:))

Kucak dolusu sevgiler canim:))

Belgin dedi ki...

Özlemcim, söz telaslanmak yok:))

Öpüyorum bitanem:))

Belgin dedi ki...

Cinarcim, bende öyle yapiyorum zaten:))

Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Guguk, kardesim olduguna göre sende catlaksin iste, yoksa benim gibi catlakla ne isin olabilir di mi ama:Pp
Seviyorum seni deli kiz:))

Belgin dedi ki...

Zeugmacim, güzel sözlerin icin cok tesekkürler:)) Türkcem pek o kadar iyi degil, cocukken nasil ögrendiysem, öyle konusuyor, yaziyorum. Ama dilde bildigin gibi yasayan, degisen, gelisen bir sey, onun icin izine geldigimde bazi kelimeleri anlamakta zorluk cekiyorum. Öncelikle su yabanci dillerden dilimize yapistirilan, ama asliyla hemen hemen hicbir ilgisi kalmamis, yazimi, konusumu türkcelestirilmis kelimeleri anlamakta zorluk cekiyorum. Dilimizi yabanci asilli kelimeler katmasak, onu oldugu gibi duru bir sekilde koruyabilsek daha güzel olur. Bence yabanci kelime kullanacaksak onu aslinda oldugu gibi yazmali ve konusurken aslinda oldugu gibi telafuz etmeliyiz diye düsünüyorum:))

Sevgilerimle

sünter dedi ki...

Belgincim,
Dünden beri senin sayfana giremedim.Hatta yarim saat önce bile giremedim.Acilmadi,nedendir bilmiyorum.Bir an üzüldüm kapattin sandim.
simdi tekrar deneyip bir oh cektim.

Zor durumlarda bende kitaba sarilanlardanim.Terapi gibi geliyor.

Mail atmayi dün biraz gösterdi kizim ama disarda isimiz vardi eve gec döndük onun icin tam ögrenemedim.Bu gün tekrardan gösterecek. Ilk mailimi sana atarim:)

Belgin dedi ki...

Bekliyorum Süntercim:)) Hadi bakalim, kolay gelsin:)) Dün senin orayi bir güzel gezdim, hepsini okudum, ne iyi oldu seni tanidigim:))

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

olmazmı canım.alır kıtabı ,kabuguma cekılırım...ozledım ablacım senı.

Belgin dedi ki...

Dolunayim, bende seni özledim:)) Benim gibi ne kadar arizali varmis meger, neden birbirimizi buldugumuz belli oluyor:)))

Hepinizi cok Seviyorum:))

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)