RSS

31.07.2009

Yeşil Biber

Onüç, ondört yaşlarındayım, annem babam ve ben yemek yiyoruz. Babam yemeğin yanında yeşil biber yiyor, mevsimlerden yaz olmalı, çünkü o zamanlar buralarda biber, patlıcan, kabak bulmak şimdiki gibi pek kolay değil. Almanlar bu sebzeleri yabancılar sayesinde daha yeni yeni tanıyorlar.


Babama biberin acımı, tatlımı olduğunu soruyorum, o da tatlı olduğunu söylüyor, bunun üzerine uzanıp biberinden bir isırık alıyorum, daha lokmamı çiğnemeye fırsat kalmadan, yüzüme şiddetli bir tokat iniyor, ne olduğumu şaşırıyorum, ama ağlamayada korkuyorum, çünkü biliyorum ki ağlarsam, daha beter dayak yiyeceğim. Lokmam ve akıtamadığım göz yaşlarım boğazıma düğümleniyor, ne kadar yutmaya çalışsamda olmuyor. Zorla yutkunduğumu gören annem, babama şimdi durduk yerde ne diye bana vurduğunu soruyor, babamın cevabıysa: „O biber benim kısmetimdi, ne hakla kısmetimi elimden alıyor?“ oluyor.


Bu akşamki olduğu gibi, ne zaman yemeğin yanında yeşil biber yiyen birini görsem, yanağım yanar, dişim sızlar, yüreğim kanar.


O zamanki biber acı değildi ama, yüzüme inen o tokat, bunca zaman sonra olsa bile, daha hâlâ canımı acıtır…


Resim: Pixelio

21 Kişi ses vermiş:

Ateş Böceği dedi ki...

şiiiiiiiiiiiii kızıyorum ama bak artık böyle kötü şeyler düşünmek yok ne yani sen şimdi şölee güzel bir taze fasülye yaptığında ben yanında yeşil biber yediğimde üzülecekmisin ..

guguk kuşu dedi ki...

canım benim yüreğinde bu yükleri taşıma. ateş böceği haklı, düşünme bunları. şu sıralarki durumundan dolayı aklına geliyor bunlar. affet onu büyükler özellikle de erkekler çocuktan beter olabiliyorlar ve hatalar yapıyorlar. affet onu uçur yüreğinden. kimbilir belki de onun yüreği de acılarla doluydu. tatlı cadılarını bi de beni düşün kuşum, kardeşim, kuzum....

Adsız dedi ki...

bencede canım bosuna yuregını uzme bu anılarla.ona kalsa bızde de ne anılar var ama napalım baba ıste.sılıp atamassınkı , sevıyoruz genede.eskıden egıtımsızlıktenmı bılmem bu sekılde davranırlardı buyuklerımız.canım benım öpuyorum senı.

sufi dedi ki...

Can Kardeşim;
Benim de en küçük oğlum babasının muzunu yediği için babasından ağır bir tokat yemiş kafasının arkası bankonun arkasından kesilmiş ve kanamıştı.Neymiş efendim "onun yaşı küçükmüş o hayatında daha çok yermiş, onun muzunu yiyemezmiş" Neden sonra o adamdan ayrıldım.Bunu yaşayan Kaş'taki"büyük adamın" babası.O çocuklar gibi muz yiyor hala, ben asla yiyemiyorum.Kavuştuğumuzda sen bana muz yedir ben de sana biber tamam mı canım böylece affetmiş oluruz onları da böylece yükümüz hafifler, sevgilerimle.

özii dedi ki...

Ama ama ben çok kızdımmm , nasıl onun kısmeti yaa. İnsan kızına der mi öyle şey?

Ben sana boğazında kalmadan ne güzel biberler yediririm canım incecik tazecik bahçe biberi :) Hepside senin kısmetine :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ama olur böyle şeyler babalarla çocuklar arasında, sevgilerimle Belgin'ciğim:)

öykü dedi ki...

Bı büyugum demıstı..
Yaş almak olgunlasmakla beraberse
saygı yaratır
ama yaş almak sadece ıhtıyarlamaksa..
ne demelı..

Çınar dedi ki...

Boşver be Belgin'cim; Çok yanlış ama baba işte ne denir?

Asla haklı değil baban davranış biçiminde ama kimbilir neler yaşıyordu gurbette? İçine sindiremediği dışa da vuramadığı.Yabancı bir ülke, geçim telaşı memleket hasreti eş ve çocuklarının sorumluluğu. Yine de haklı değil tabi yavrusunda patlaması.
Ben de, affet unut diyorum.

Sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ateşi eşeledikce sönmesi zor olur.
Günü yaşa Belgin'im
Ekim ayını yaşa
Cadıları yaşa
Sağlığını sev
Sonra seni benim saraylıya şikayet ederim haaaa; gitti giderken yorgunluğunu unutmuş bana kaldı!!!!
Çok yorgunum maili yarın uzunca yazarım...
Sevgiler...

Belgin dedi ki...

Atesim, böcegim, senin bizim evde bir casusunmu var kiz, nereden bildin o aksam esimin o biberi taze fasülyenin yaninda yedigini, bak süphelenmeye basladim simdi:)) Sen biberini agiz tadiyla ye güzelim, bundan sonra sen aklima gelirsin, üzülmem artik:))

Belgin dedi ki...

Kusum, sen benim hep aklimdasin, canim kardesim:))

Belgin dedi ki...

Dolunayim, canim sana bir zamanlar hatiralarin iyi olanlarini sakla, kötülerini at icinden demistim hatirlarsan, bende hepsini attigimi saniyordum, bu saklanmis bir köseye simdi onuda buldum, buraya yazarak onuda attim artik icimden. Sende öyle yap hatiralarin kötülerini, at gitsin:))

Belgin dedi ki...

Canim ablam, anlastik o zaman:))

Belgin dedi ki...

Öziim, kinalim, mutlaka bir gün gelicem o güzel, tazecik biberlerden yemeye:))

Belgin dedi ki...

Öyküm, kesinlikle haklisin:))

Belgin dedi ki...

Cinarim, bu kötü hatira kiyida, kösede kalmislarin en kücügü, atiyorum ama bir kedi gibi yine yine geri geliyorlar:))

Belgin dedi ki...

Nur ablam, canim ablam sakin sarayliya sikayet etme beni, korkarim ben:))

Hepinizi cok ama cok seviyorum:)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

okuyunca çok üzüldüm ve inanamadım.Söylenecek çok şey var aslında...

Zeugma dedi ki...

İnanılmaz bir şey yaşamışsın ve unutmamakta çok haklısın.
Canım, takma kafana..Anlattığın tarzda çok baba var ''otorite''öyle sağlanır zanneden.
Kesin babasından o da öyle gördü. Ya da o gün kimbilir ne yaşadı da gözü görmedi ne yaptığını. Bir de bu tarafından bak ve unutmaya çalış..
Sevgilerimle..

Belgin dedi ki...

Sevgili icimden geldigi gibi, haklisin söyliyecek cok sey var ama artik olan oldu, kirilan kirildi...

Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Zeugmacim, unutmaya calisiyorum ama iste bazen bu kötü anilari koydugum kutu aciliveriyor ve hepsi dökülüyorlar yine önüme...
Sevgilerimle

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)