RSS

11.04.2009

Sözcüklerdeki Tılsım


Bazı insanlar vardır, hayatımıza girerler ve hayatımıza sadece bir kaç kelimeyle dokunurlar. Ve ondan sonra artık hayatımız, bir daha bu dokunuştan öncesi gibi olmaz, olamaz.

Bu dokunuş, belki bizim hayatımızda takip edeceğimiz yolu değiştirmemizi, daha iyi bir insan olmamızı sağlayabilir.

Geriye dönüp baktığımızda, her hangi bir zamanda, her hangi bir şekilde, birilerinin hayatımıza bu şekilde dokunduğunu görebiliriz.

Yaşamımızdaki çoğu değişikliklerin, bu dokunuşlarla başladığını ve böyle özel bir insanın, muhakkak hayatımıza girdiğini ve bizde izler bıraktığını, hatıralarımızda da olsa, görebiliriz.

Bu insan, belki hayatımızda ilk defa gördüğümüz ve ondan sonra bir daha hiç görmediğimiz bir insan olabilir ve ya bir yakınımız, arkadaşımız olabilir. Bu insanlar belki bu dokunuşlarıyla, bizim hayatımızda neleri değiştirdiklerinin farkına bile varmamışlardır.

Belki biz kendimizde, başka birileri için böyle bir insan olmuşuzdur ve ya olacağızdır. Bu nedenle, birine bir şey söylemeden önce, sözlerimizi iyice tartıp, ondan sonra söylemeliyiz.

Sözlerimizle ve ya küçücük bir dokunuşumuzla, insanların hayatlarına, iyi ve ya kötü bir yön verdiğimizi düşünürsek, sözlerimizi daha ince bir süzgeçten geçirmeliyiz.

Şimdi düşünüyorumda, benim hayatımda böyle özel, bir çok insan oldu ve iyi ki de oldu.

Bende kırkiki yıllık ömrümde, eğer kelimelerimle ve ya davranışlarımla, başka birisinin hayatında, iyi bir iz bırakalbildiysem ve ya hayatına iyi bir yön verebildiysem, ne mutlu bana.

Unutmayalım, bazen yerinde söylenen, küçücük bir kelime, büyük şeyleri değiştirebiliyor ve büyük izler bırakabiliyor.

Sevgilerimle


Resim: Pixelio

10 Kişi ses vermiş:

guguk kuşu dedi ki...

nedense ben sözlerden çok, davranışların etkili olduğunu düşünürüm çoğunlukla. elbette sözlerimize dikkat etmeliyiz am bence tüm değişiklikler uzun vadede davranışlarla oluyor. örneğin bende hep insanlara karşı bir güvensizlik vardır sözlerine pek kulak asmam ama tavırlarını her daim izlerim

sufi dedi ki...

Sevgili belginim;
Ne güzel bir konuya değinmişsin.Sihirli sözcüklerin her dönem hayatımıza yön veren özellikleriyle etkilenmişizdir.Eğer mesaj almayı biliyorsak bize sözcükleriyle bir çocuk bile yön verebilir.O kişiyi şu beden gözüyle görüyor olmamız da gerekmiyor.Bu konuda guguk kuşumla aynı fikirde değilim.Adam divanedir ama öyle bir kelam çıkar ki ağzından "sen doğru ol, kem belasını bulur" gibi o söz umudun olur, tesellin olur ve hatta belasını bulmasın Allah onu affetsin diye dua bile edersin sana yamuk yapan varlık için.Kucaklayıp öpüyorum seni kardeşim.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Belgin'cim,
Çok haklısın, ben hayatta en önemli şeyin, ufacık bir çocuğun ağzından çıkan iki kelimeyle öğrendim ve asla unutamam.
Her zaman dediğim gibi çocuk benim en hassas konum.
Her zaman her yerde bir çocuk bulur konuşurum. Çok eskiden yine öyle bir gündü ve eski kitapları dizmiş satış yapmaya çalışan bir çocukla aynen şu konuşmalarımız oldu.
Bir sürü sorudan sonra;
- Benim dostum olurmusun? diye sordum
ve sonra.
- O ne demek
- Hımm yani arkadaş
- Ne vercen bana
- Sevgi
- Ama benim karnım aç!
Hiç unutamam Canım,, hiç unutamam.
Açlık her şeyin başı olduğunu bir çocuk bana bu sözleri ile bağıra bağıra anlatmıştı.
Nedense yazını okuyunca bu geldi aklıma.
Sevgiler...

Zeugma dedi ki...

Bazen tek bir kelime bile yetebilir,hayatı değiştirmeye,hayattan kopmaya,ya da hayata bağlanmaya..

Bazense bir yerde ilk kez gördüğün bir insanla yapacağın 10 dakikalık bir konuşma bütün hayata hükmeder..

Bu söylediklerimi tek tek yaşamışımdır ben.


Çok doğru buradaki tespitler o yüzden Belgincim..

Sevgiler..

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, ninemin bir lafi vardi: "El yarasi gecer, dil yarasi gecmez!" derdi ninecim. Davranislarda önemli ama, bence sözcüklerin izi daha derin oluyor, bu sözler bir roman ve ya bir film kahramaninin agzindan dökülsede:))

Nur ablacim, cocuk hakliydi, ilk önce cocuklarimizin karnini, sonrada ruhlarini doyurmaliyiz:) Öptüm güzel yüreginden:)

Sufim, haklisin, o insani gözümüzle görmemiz gerekmiyor, mesaji almayi bilenlerden olduktan sonra, söyleyen kim olursa olsun fark etmiyor. Evet ya insan kendine yamuk yapana bile kizamiyor (Senin söylediklerinden sonra, icimde ona karsi hic bir kizginlik kalmadi biliyormusun:)) Sen benim icin o tilsimli insanlardansin, seni cok seviyorum canim:)

Sevgili Zeugma, bazen bir kelime bile yetiyor, hayatimizin degismesi icin:))) Cok tesekkürler canim:)

Sevgimle kucakladim hepinizi:)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Belgincim;
Benim takıntılarımdan biridir yazdığın bu yazıda anlattığın:) Birinin ağzından çıkan kelime sürekli aklıma gelir. Unutmam. Başka türlü yapacaksam eğer kafam karışır. Sözü edende önemlidir tabii ama Tontinin dediği gibi bazen bir çocuk bile vereceğimiz kararı, seçeceğimiz yolu bir kelimesiyle değiştirebilir. Dediğin gibi yüreğimize dokundurur sözcüklerini. Oldum olası etkisinde kalmışımdır. Bazen nasihat olarak alırım, bazen de ibret:)

guguk kuşu dedi ki...

biliyomusun ama belgincim, baze insanlar çok kırgın olduklarında özellikle karşısındakinin canını acıtmak için aslında hiç düşünmediği şeyleri söyleveriyor, ben onları ayırt edebiliyorum artık. galiba anlamak bu. öptüm canım. burda hava günlük güneşlik sana bir avuç vatan güneşi yolluyorum burdan

Belgin dedi ki...

Ela`cim, bazen yüregimize dokunuyor ve suya atilmis bir tas gibi helezonlar cizerek hayatimiza dagiliyor tilsimi:) Öptüm canim hepinizi:))

Güzel kusum, haklisin, insan kirgin olunca bazen ayari kaciyor, karsisindakinin canini acitabiliyor. Olmasa daha iyi olur, ama ne kadar öfkeli, kirgin olursak olalim, hepimiz sözlerimizi tartarak söylemeliyiz diye düsünüyorum:) Nefsimize orada da hakim olabilirsek, büyük bir is basarmis oluruz:))

Sevgiyle sarilip, öptüm hepinizi:))

çınar dedi ki...

evet haklısın dikkat etmek gerekir. sadece sözlerimize değil davranışlarımıza hatta bakışlarımıza

Belgin dedi ki...

Hosgeldin Cinar, insan bakislariylada cok seyler söyleyebiliyor, degil mi:))

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)