RSS

15.04.2009

Öykü`nün Mimi

"YÜZYILIMIZIN BÜYÜK ÖNDERÌ"
John F. Kennedy(ABD Başkanı)
Atatürk adı insana bu yüzyılın büyük insalarından birinin tarihi başarılarını, Türk ulusuna ilham veren önderliğini, Modern dünyayı anlayışındaki ileri görüşlülüğü ve bir askeri önder olarak kudret ve cesaretini hatırlatmaktadır. Şüphesiz ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğu ve o zamandan beri Atatürk'ün ve Türkiye'nin giriştiği derin ve geniş devrimler kadar, bir ulusun kendisine olan güvenini, daha başarı ile belirten bir başka örnek gösterilemez.
Hürriyet: 10 Kasım 1963


"MODERN ÇAĞIN YAPICISI"
Jawaharlal Nehru(Hindistan Başkanı)
Kemal Atatürk veya bizim O'nu o zamanlar tanıdığımız ismiyle Kemal Paşa, gençlik günlerimde benim kahramanımdı. Büyük devrimlerini okuduğum zaman çok duygulandım. Türkiye'yi modernleştirme yolunda Atatürk'ün giriştiği genel çabayı büyük bir takdirle karşıladım. O'nun dinamizmi, yılmaz ve yorulmak bilmezliği insanda büyük bir etki yaratıyor. O, Doğu'da modern çağın yapıcılarından biridir. O'nun en büyük hayranları arasında bulunmakta devam ediyorum.
Gazeteler: 10 Kasım 1963

Yabancılar Atamız hakkında böyle düşünüp, böyle söylerken, bizler özgürlüğümüzü, bu günkü imkânlarımızı ona borçluyken, biz niye onun kıymetini bilmeyiz ki? Niye bize bıraktığı Mirasları çarçur edip, ona buna satıp, onlara köle oluruz ki? Niye kardeş kardeşe düşman olmakta ısrar eder dururuz? Onların istediği, bizi birbirimize düşürüp, karşıdan seyir bakmak, düşmeyelim bu tuzağa!! Uyanalım artık!!!


Resim1: http://www.camlihemsin.gov.tr/Ata/ataturk14vh7.jpg
Resim 2: http://www.kumlucaram.gov.tr/ataturk03.jpg

12 Kişi ses vermiş:

parka dedi ki...

Hep bardağın dolu tarafındasın.
Tıpkı yüreğim gibi.
Yüreğine sağlık.

Sevgilerimle

sufi dedi ki...

"Kahraman" olmak isteyenler ondan ilham almalılar Hümeyni'den Taliban'dan değil.
Sevgiler kardeşime.

Adsız dedi ki...

katılıyorum

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili Atatürküm,
Seni bedensel olarak görme şerefine nail olamayanlardanım. Ama görenlerden dinlerken gözyaşlarımı tutamam. Her 10 kasım ağlarım için için sonbahar yağmurları gibi. Saygı duruşunda kalbim güm güm atar, layık olmaya çalışırım Sana ve silah arkadaşlarına. Hayatında kimi örnek alıyorsun diyenlere göğsümü gere gere Yüce Önder MUstafa Kemal Atatürk derim hep. Selaniğe gittiğimde evini de gezdim. Şimdi iki kız çocuğu annesiyim, okudum, bilim adamı oldum, seçebiliyor ve seçilebiliyorum. Kimseye maddi olarak bağımlı değilim. Kızlarımı senin ilkelerinle büyütüyorum. Onlara senin bize bıraktığın Türkiye Cumhuriyetini emanet etmek istiyorum. Daha önce kaç kere söyledim bilmiyorum Atam, ama seni çok seviyorum. Bir Türk kadını olarak sayende dimdik ayaktayım, ve bunu kıymetini sonuna kadar biliyorum. Cumhuriyet emanetim, vatan sınırları namusumdur, sen rahat uyu.

beenmaya dedi ki...

http://beenmaya.blogspot.com/2009/04/once-insandi.html

öykü dedi ki...

cANIM BENIM SENI VE KATILAN HERKESI VE SU AN KATILMAYIPTA
BIZLERLE BIRLIKTE KALBI CARPAN HERKESI KUCAKLIORUM..

tutsak dedi ki...

"İki Mustafa Kemal vardır; Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir!O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz.''
Evet bu anlamda 2. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bizleriz

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Sevgili Belgin Abla
Yazınızı büyük bir zevkle okudum. İyi ki bu konuyu işlemişsiniz Türkiye de böyle bir öndere ihtiyacımız var.
Saygılarımla Cenk

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Sevgili Belgin, kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum sana.
Atatürk gibi bir liderimiz olmasının en özel şansımız olduğunu düşünüyorum, biz O'nun bıraktıklarının ve ilklerinin yorulmaz emanetçileriyiz.
Sevgilerimle...

Belgin dedi ki...

Canlarim, hepimiz bir yüregiz, hepimiz bu Vatanin bekcileriyiz ve Vatanimizi kimseye kaptirmaya niyetimiz yok!! Güzel katilimlariniz icin cok tesekkür ediyorum:)

Bu eylimi baslattigi icin Öykü kardesimi kutluyorum ve kendisine onunla gurur duydugumu söylemek istiyorum, Öykücüm cok tesekkürler canim:))

Primarima dedi ki...

Bloğumda yorumlarını görüpde geldim buraya iadeyi ziyaret oldu şimdi:)
neden daha önce farkına varmamısım ben...bundan sonra buralardayım takıpdeyım haberin ola:)

Yazıya gelince her blog bambaşka ve cok guzel yazılar yazdı Ulu Önderimiz hakkında.Kalemim onu anlatıcak ona hislerimi anlatıcak kuvvetde değil ama okuması cok cok mest edıcı oluyor.
Bizler onun kıymetını biliyoruz o bilmeyenler 10 kere yüz kere utansın!

TEŞEKKÜRLER.

Belgin dedi ki...

Ebru´cum hosgeldin, yine beklerim:)) Bende kendimde O nu anlatacak gücünü göremiyorum ama artik bir seyler yapmaliyiz, sessiz kalmamaliyiz diye düsünüyorum:))

Sevgilerimle

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)