RSS

14.03.2009

ĺçimden geçenler


Günlerdir aklıma takılan bir şey var, biz bu Blog denilen sanal dünyada neden bu kadar çabuk arkadaş edinebiliyoruz?

Sonra düşündüm ve anladım; Çünkü biz burada gözümüzle değil, gönlümüzle bakıyoruz, önyargısız birbirimizi dinliyoruz. Ve böylece, güzel, çirkin, şişman, zayıf ve meslek-mertebe ayrımı yapmadan, sadece düşüncelerimizle birbirimizi tanıma fırsatı buluyoruz.

Biz burada, bazen en yakınımıza bile anlatamadığımız düşüncelerimizi blog arkadaşlarımıza anlatabiliyoruz ve bir de bakıyoruz bizi anlayan, bizim gibi düşünen insalar çıkıveriyor karşımıza. Bu cok güzel bir duygu. Bu yolla bir çok değerli insanla tanıştım. Belki yolda karsılaşsak birbirimizi görmeden ve ya görmezden gelerek geçerdik.

Ve burada yaptıklarımızı, yani karşımızdaki insanı, gözümüzle değil, gönlümüzle görebilseydik, ona önyargısız, yani zengin, fakir, şisman, zayıf, okumuş, okumamış, iyi giyimli, kötü giyimli diye ayırmadan, onun düşüncelerine, değerlerine saygılı davranabilseydik, dünya daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

Ben ekran önünde hayran, hayran onların yazdıklarını okurken, beğendiğim yazılarına çekine, çekine yorum yazarken, şimdi benim de onların aralarına katıldığıma daha hâlâ şaşırıyorum.

Ben bu sanal dünyayı bayağı geç buldum, ama pir buldum. Şimdi internetsiz bir dünya düşünemiyorum. Her sabah bu dünyaya ayak basmak için sabırsızlanıyorum, bakalım arkadaşlarım ne yazmışlar, diye. Her gün, hepsinden ayrı, ayrı yeni birşeyler öğrenmeye çalışıyorum ve de öğreniyorum. Üzerine yeni şeyler ögrendiğim konular o kadar geniş ki, bazen ben bile şaşırıyorum.

Benim buralara gelmeme sebep olan, ilk yazımı o zaman daha bir Blog`um olmadığı ıçin kendi sayfasında yayınlıyan, kocaman yürekli, kendisi de adı gibi parlak, Yıldız Yağmurları`na, o yazıya yorum bırakarak bana cesaret veren sevgili Sufime, Gevezeme, sevgili Yasamın Kıyısına ve çok sevdiğim arkadaşım, canım Incegülüme kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ve hepsine Teşekkürlerimi sunuyorum.



Dip Not: Yazıya neyle başlamışım, neyle bitirmişim, yani nerdeeeen – nereeeeye, ama değiştirmiycem, içimden öyle geldi, öyle yazdım:)
Dip-Dip Not: Eğer sözünü ettiğim yazıyı okumak isterseniz, buradan okuyabilirsiniz:)

12 Kişi ses vermiş:

Derin Sularda dedi ki...

Sevgili Belgin, sanırım hepimizin benzer hikayeleri var ilk başlangıç günleri için. Yukarı yazdıklarının çoğuna katılıyorum evet burası gerçekten çok başka bir dünya ancak her türlü yalana ve samimiyetsizliğe de açık öyle değil mi.. Ancak biz birbirimizi bulduğumuza göre fazla korkmaya da gerek yok diye düşünüyorum;)) Aramıza katılmana ve bu okunası blogu bizimle paylaşmana kendi adıma çok seviniyorum eğer bunda biraz da katkım varsa ne mutlu bana, ama şunu da bilki sen zannettiğimden çok daha fazlasıyla çıktın karşımıza ;)..
iyi ki varsın ve iyi ki senide tanımışım.
Sevgiler.
Dilek

Zeugma dedi ki...

Merhaba Belgin:)
Yazdıkların o kadar doğru şeyler ki ben de tıpkı senin gibi hissetmekteyim.
Hatta ilave olarak sanal dünyada yaş ve cinsiyetin bile o kadar önemi yoktur, diyorum.
Söylediğin gibi biz burada birbirimizi hiç görmeden gönül diliyle konuşup anlaşmaktayız.
Yapısal olarak benzeyip benzemediğimizi kestirebiliyoruz..
Blog dünyasında,gerçek hayatta yıllardır tanıdığım bir insandan bile daha çok tanıdığım ve sevdiğim insanlar var.
Çünkü olaylar ve okuduklarımıza dair görüş paylaşmaktayız sürekli.
Seni blog dünyasına kazandıran arkadaşlarına ben de teşekkür ediyor,sevgilerimi gönderiyorum :)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Canım Belgin,
İlk misafir yazını okuduğumda buralarda olman gerektiğine çok inanmıştım. Buralarda yazdığımız sadece içimizden geçenler ve rahatlama açısından bizi motive eden dostlar.
Sen çok cansın, tertemiz bir yüreğin var. Buradaki yazılarından ve
sayfamıza yaptığın yorumlardan bunu açıkca göstermektesin.
Sıcacıksın ve insana sarılma isteği bırakıyorsun.
Sakın bunları yorum olsun diye yazdığımı sanma. Şu an yazını okuduktan sonra içimden geçenler sadece.
Seni seviyorum...

guguk kuşu dedi ki...

Canım, gözlerim doldu. Aynen senin yaşadıklarını yaşadım ben de, bu sıralar ben de aynı şeyleri düşünüyorum. daha dün gece pamuk kalplimle konuştum bunları. İyiki tanıştık dimi? Sabah benimde ilk işşim sizleri bi kontrol etmek. Ya birimizden birine bişey olursa, nasıl haber alacağız ondan, lütfen en yakınınıza söyleyin sizde, bişey olursa bana (bişey işte sormayın), bloga gir ve yaz, dostlarımda bilsinler diye....
senin gibi bende korka korka girdim bu dünyaya, imrenerek okudum yazıları ve dostlukları izledim. Blogla tanışmama vesile olan Birazın bi yazısıdır. SeMe beni çok destekledi. Delişmenim perikızım beni tekmeledi bu dünyanın içine. Aydan Atlayan Kedim, Pinom ve Sen, öykü, ful, ufff hangi birinizi saysam. Heyyyyy, herkesslerrrr, burdan size sesleniyorummmi sizi seviyorummmm

Gülen Tezer dedi ki...

Merhaba,
Yalnız olmamak iyi geliyor.Sevdiğim arkadaşlarımın bir tık ötemde olduğunu bilmek iyi hissettiriyor.Bir kaç gün yeni yazı göremeyince merak etmek..Sanırım iyi bir şey bu..
Sevgiler.

Belgin dedi ki...

Sevgili Dilek; seni öykülerinden bulmustum, iyiki bulmusum:)

Sevgili Zeugma; ben de sana tesekkür ediyorum:)

Nur Ablam; benim icin anneyarisi, ben de seni cok seviyorum.

Guguk Kusum; sen bütün kuslarin en güzeli, ruhumun en güzel doktorusun:)

Gülen; haklisin, cok iyi bir sey:)

Hepinizi cok seviyorum, iyiki varsiniz, iyiki ben sizi bulmusum (ya da siz beni):))))

Kucak dolusu sevgiler:))

Adsız dedi ki...

Sen hep yaz
Biz hep okuyalım
Olmaz mı?

İyi ki burdasın.

özii dedi ki...

O kadar içten yazılmış ki değiştirmediğin çok iyi olmuş. Ve dediklerinde de kesinlikle haklısın, inanılmaz güzel dostluklar kuruluyor.

Gönlümüzden ne geçerse paylaşıyoruz İyi günde , kötü günde :))

Ayrıca da seni tanımak çok güzel

Sevgiler ...

sufi dedi ki...

Sevgili Cadım;
Biz mi istedik yoksaa Allah birbirine bu kadar benzeyen kelimelerde ve duygularda neredeyse aynı olan insanları yargısızlık ve beklentisizlik içinde bir araya getirdi?Bizleri 40 yıllık dostlarımızdan hafifçe uzaklaştıran blog alemi mi, yoksa ekonomik zorluklar mı, ulaşım güçlükleri mi bilmiyorum ama sizler sanki beni diğer dostlarımdan daha iyi tanıyorsunuz.Yalan söyleme riya yapma gibi bir çıkmazlara girmeden çocuk dostluğu sanki bizimkiler.Şişenin içine yazdım sevgimi mesajımı yolladım sizlere ve bulan sizlersiniz gibi geliyor bana ve hepinizi çoooook seviyorum.İyiki varsınız canlarım.

Belgin dedi ki...

Sardunyam; olur ama o sözler senin icin de gecerli, sen de hep yaz olurmu:)

Özii; evet iyi günde de, kötü günde de birbirimize destek olmaya devam edecegiz, bazen bir kelime bile yetiyor insanin kendini iyi hissetmesi icin, öyle degil mi:)

Sufim, canim, sen bana annem kadar yakinsin, sana bazen anne diyesim geliyor ve ben seni coooook seviyorum:) Insallah o güzel yüzünü bir gün dünya gözüyle görmek nasip olur:)

Hepinizi, hepinizi cooook seviyorum:)

Adsız dedi ki...

Benide duygulandırdın .Aranızda bu kadar kuvvetli bir bağ olduğunu bilmiyordum . İnşallah bende ileride senin gibi bir yazı yazabilirim ve İlk arkadaşım Belgindi diye not düşerim yazıma . Ve inşallah senin gibi sevenlerim olur . kendıne iyi bak

Belgin dedi ki...

Dolunayim; haklisin, aramizda cocukca, saf ve sade ama bir o kadar da kuvvetli bir bag var, birbirimizi hic görmedigimiz halde.
Hem bak, senin de var sevenlerin:)

Sevgilerimle

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)