RSS

10.03.2009

Hafifliyelim

Resim: http://www.feng-shui-ulm.de/assets/images/blaueLeichtigkeit2.jpg

Dün Akşam çoktan beri çektiğim omuz ve sırt ağrılarımı hafifletir mi ümidiyle masaja gittim. Masörün başka bir müşterisi olduğu için biraz beklemek zorunda kaldım. O an da gözüm duvardaki Takvime takıldı, takvimde Buddha`nın şu sözleri yazılıydı:

„Ìçimizde tuttuğumuz öfke, başkasına atmak için elimize aldığımız bir kor parçasına benzer, kendimizi yakmaktan başka işe yaramaz!“

Düşündüm ve evet şimdiye kadar içime attığım öfkeler, beni yakmaktan başka bir işe yaramamıştı. Öfkelendiğim insanlara bir şey olmamıştı, midesi ağrıyan, boynuna ve sırtına ağrılar giren, gecelerce uyku uyuyamayan bendim.

Sonra sıram geldi ve masör masaja başladı ve içimde ne kadar öfke, kızgınlık ve kırılmışlık varsa hepsini verdim masörümün eline, onları bir güzel ovdu, öğüttü marifetli elleriyle. Hem vücudum, hem ruhum en azından bir ton hafiflemiş olarak kalktım masaj masasından.

Derimki; Atalım içimizdeki öfkeleri, kızgınlıkları ve kırgınlıkları, hafifliyelim hep beraber, onların bizi ve sadece bizi yakmaktan başka bir işe yaramadığının farkına varalım.


Sevgilerimle

6 Kişi ses vermiş:

sufi dedi ki...

"Öfke geldi mi akıl gider "der ay yüzlüm.Öfke sıcak bir kor seni de yakar beni de yakar.Ellerine sağlık canım öfkesiz günler diliyorum herbirimize.Sevgilerimle dilek.

Belgin dedi ki...

Evvelden de dedigim gibi, aslinda cabuk parlayan bir yapim var, ama son zamanlarda epey bir ilerleme görüyorum kendimde, sakin kalma konusunda.
Kucak dolusu sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

öfkeler, kızgınlıklar, kırgınlıklar için tek bi sözüm var: keskin sirke küpüne zarar... özellikle sırt ağrıları geçmişteki pişmanlıklardan, affedemediğimiz şeylerden kaynaklanıyor. atın hepsini, affedin ve hafifleyin.. bu konuda ben de bi yazı yazmıştım, bi bakın isterseniz.. sevgilerimle :)

http://cheetos-cheetos.blogspot.com/2008/02/bala-zgrle.html

Belgin dedi ki...

Sevgili Cheetos, hosgeldin. Yorum birakmasamda ara, ara ugruyorum sayfana, yararlaniyorum verdigin bilgilerden, sagol.
Sevgilerimler

guguk kuşu dedi ki...

Vayyy be. benim de korkunç sırt ağrılarım var. buaralar akupunktur, oksijen terapi, ne bilim kolon terapi, tens aklına ne gelirse yaptırıyorum. Onca para yazık valla, dur sen ben şurdan biri iki kişiye bi küfredip geliyim, sonracımaa kendimide bi affedeyim (yav affettiğimi sanıyodum) paralar cepte kalsın dimi belginlerin en güzel saçlısı:)

Belgin dedi ki...

Affet kendini ve seni kizdiranlari:) At o kor tanelerini elinden, güzel kusum:) Sonracima o cepte kalan paralarla bir bilet al ve atla gel yanima:)
Öptüm seni

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)