RSS

19.03.2009

Rica

Arkadaşlar benim bir sorunum var ve ben bu sorunumu çözmekte bana yardımcı olacağınızı düşünerekten, bunu sizinle paylaşmaya karar verdim.

Ben aşırı derecede miyop gözlere sahibim, ninem hep karanlıkta kitap okuma, gözlerin bozulacak derdi, onu dinlemedim, ondandır herhalde:))

Bazı arkadaşların sayfasına girdiğimde yazılarını okumakta zorluk çekiyorum (su siyah üzerine, beyaz ve ya renkli yazılar.), bu da beni çok üzüyor, çünkü yazıları çoğunlukla yarıda bırakmak zorunda kalıyorum.

Lütfen sayfalarımızın rengini, yazılarımızın rengini seçerken biraz da görme özürlüleri düşünelim, çünkü hepimiz buraya düşüncelerimizi başkalarıyla paylaşmak için yazıyoruz.

Şimdi bu arkadaşlardan rica etsem, sayfalarının dizaynını değiştirirler mi acaba?

Sevgilerimle

24 Kişi ses vermiş:

özii dedi ki...

Belgincim bu rican , benim sayfam içinde geçerli mi ? Yazıların büyük olması belki de çok olumsuzluk yaratmıyordur diye düşündüm ama beyaz renkli yazdığımda bende okurken zorlanıyorum harfler uçuşuyor , sorun varsa bilmek isterim teşkekkürler...

Gülen Tezer dedi ki...

Belgin'im, sadece benim sorunum demeyip bunu genellemen ne kadar ince düşünceli olduğunu gösteriyor.Sevgimle..

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Özellikle siyah sayfaları okurken. Eğer yazı uzunsa bir süre kendime gelemiyorum okuduktan sonra. Merak ediyorum bunu biz miyoplar mı yaşıyoruz yoksa başkaları da bu sorunu yaşıyor mu?

Derin Sularda dedi ki...

Sevgili Belgin aynı dertten bende muzdaribim, tüm yazdıklaına katılıyorum. Böyle yorucu olduğu zaman okumamayı tercih etmeye bile başladım desem yalan olmayacak.

TuBiKKo dedi ki...

Belgincim çok güzel bi konuya değinmişsin gerçekten.bende de miyop var ve siyah zeminli sayfaları okurken ben de zorlanıyorum.Ama miyoptan olabileceğini hiç düşünmemiştim açıkçası :) Ben senin söylediklerini hissetmişim gibi iyice beyaz yaptım sayfamı :) şimdi bir de yazı karakteri ile biraz oynarsam tamam olur heralde di mi :)

Belgin dedi ki...

Özii`cim sayfanin illa da beyaz olmasi gerekmiyor, baska renkleri bir denesen, siyah gercekten sorlastiriyor okumayi:)

Gülen`cim, güzel sözlerin icin tesekkürler,

Kedi`cim, Korhan arkadasimizin verdigi bilgi ise yaradi, siyah sayfalari okumak icin
Crtl + a tuslarina basinca sayfa aydinlaniyor. Bir de miyop olmayan arkadaslar da fikir belirtirlerse sevinirim, belki onlarda ayni sorunu yasiyorlardir:)

Dilek`cim bende yazilari yarim birakamiyorum, okuyana kadar da canim cikiyor, gözlerim sasilasiyor sanki, basim dönüyor:)

Tubisim, sayfanin simdiki hali cok güzel:)

Insanin böyle düsünceli arkadaslari olmasi ne güzel, simdi bir daha anladim, benim sizi neden bu kadar cok sevdigimi:)

Kendinize iyi bakin:)

guguk kuşu dedi ki...

Ban çakma miyop olmayanım. (laserle miyop ve astigmatımı düzelttim de) beni normaller grubuna koyabilirsiniz yani. Efendim, bi kere siyah zemin acaip iç karartıcı ve karamsar bi hava yaratıyor, bu bi önyargı ama, o bloglara çok takılamıyorum. Dolayısıyla okumakta da zorlanmıyorum. (zemini siyah olanlar küsmesin noolur)

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, sagol, ben de yeterince para biriktirebilirsem (yani balik kavaga cikinca) laser yaptirmayi düsünüyorum. Sen nerde yaptirdin laserini?
Öptüm kusum:)

guguk kuşu dedi ki...

İstabulda Özel Nişantaşı cerrahi hastanesinde doktorumun şuan soyadını hatırlamıyorum ama adı vedattı. (teli hala kayıtlı bende) Burda çok pahalı değil güzel saçlım. Millet buraya laser turları düzenliyo dışardan. Ve inanılmaz güzel bişey. İnan bulana ve yapana hergün dua ediyordum. Ben astigmatım dahil 7.5 numara miyoptum. Lens inceltilmiş camlar vs ile geçti ömrüm. Mutlaka tavsiye ediyorum. Bigün bile kayıp yaptırdığında anlayacaksın. Hiç bekleme bu yaz hallet gitsin. Kavanozda yaşamanın tadını iyi bilirim. (ayy ben bunu blog yazısı yapiim dimi) günün güzel olsun güzelim, güzel kızların güzel annesi. Sabah peri kzı beni mıncırdı ben de seni mıncriiim bari.

Belgin dedi ki...

O özel turlardan birine katilmayi planliyorumda, bu da en azindan 1500 Euroya patliyor, bu da bende yok, kizin basina gelenleri biliyorsundur, kendi kiramizin üstüne bir de onun kirasini üstlenmek zorunda kaldik, yaz tatiline kadar. Bakalim ne olacak, cumartesi lotodan cikarsa ilk isim Tontininin evi, sonra gözlerim:))

Ben de seni minciiirdim (sonra yanaklarimiz sarkmasin da)
hadi ben öpiiim

guguk kuşu dedi ki...

Tura katılmana gerek yok gülüm. İstanbula kendin gidip halledebilirsin. işlem toplam 20 dk sürüyor, kontrolleri de birak gün. İşte bu kadar. Sen tursuz, kendin hallet.

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşım SARA.Böyle isim duymamıştım hiç.Beni okuduğun için teşekkür ederim.Ben de 7 yaşımdayım ve mutlu bir çocuğum.Annene de teşekkür ederim benim okuyucum olduğu için.Okulda yüzmeye de gidiyorum ama kış aylarında ara verdim.Nisanda başlayacağım.Annem beden eğitimi öğretmeni ve çok seneler yüzme öğretmenliği de yapmış.Bana yüzmeyi annem öğretti.Şimdi okulda yüzme öğretmenim Şefika hanıma emanet etti beni.Şefika öğretmenime bayılıyorum.Derslerimde başarılıyım.İnsanlarla iyi anlaşırım.Uyumlu sıcakkanlı ve sevecen bir çocuğum.Okulda bana isim taktılar 'KIVIRCIK SALATA'Yine bana yaz arkadaşım oldun artık..

Adsız dedi ki...

:) neyse ki benim öyle değil....

Belgin dedi ki...

Erdi´cim sevindim benim kücük cadiyla arkadas olmaniza:)

Tatlisukirosu, hadi sanslisin, benim gibi kör köstebek olmadigin icin.

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, tura katilmadan da o isi arastirdim, biletiyle, oteliyle, ameliyatiyla daha pahaliya patliyor. Istanbulda bir tanidigimda kalabilsem, kis aylarindada ucuz bilet bulabilsem, belki öyle ucuza gelebilir.
Ne yapalim gülüm be, bende beklerim balik kavaga cikana kadar. Akilli balik belki senin deve kusundan merdiveni alir da, belli mi olur:)

Adsız dedi ki...

Belgincim bende seni merak etmıstım nerelerde diye bu yazıyı ılk yazdığında yorum kısmı kapalıydı yanlıs bakmadıysam.neyse seni gördugume sevındım.Güzel bir konuya degınmıssın.mıyoplugum felan yok ama ınan bende sıyah sayfaları bazen okumadan gecıyorum.gözlerim yoruluyo :(

Belgin dedi ki...

Dolunayim, merak etme canim, buralardayim. Ilk yazinin yorum kismini yanlislikla kapatmisim. Haklisin siyah zeminli yazilar gözleri cok yoruyor.

Heskese iyi hafta sonlari diliyorum:)))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok ince bir konu, hele ki yaş olarak ben kalın yakın gözlüğü ile anlattığın gibi çok zorlanıyorum, Daha ziyade okuma saatlerimin gece olması sorunumu daha büyütüyor.
Teşekkürler Belgin'cim
Tüm cadılara candan sevgiler...

Belgin dedi ki...

Nur ablacim, Korhan arkadasimiz, siyah sayfalari okuyabilmemiz icin bir yöntem önermisti, bilmiyorum okudun mu, ctrl + a tuslarina bastigin zaman, siyah sayfa aydinlaniyor.
Sevgilerimle

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Bu benim de düşündüğüm bir konu olmuştur sevgili Belgin.
Özellikle koyu renkli sayfaları okumka çok zor oluyor.
Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Bazen ben de zorlanıyorum okumakta, haklısın Belgin!

Belgin dedi ki...

Sevgili Özlem, hosgeldin. Insallah arkadaslar sayfalarini degistirirler de, bizler de onlari rahatlikla okuyabiliriz:)
Sevgilerimle

funda dedi ki...

ben de ben de..kataraktlı ameliyat olmuş ama hala bir gözünde problem yaşayan olarak, başlığa bakıp okuyamadığım, yorulduğum çok oluyor..

Belgin dedi ki...

Fundacim, hosgeldin, gecmis olsun canim. Yorulmaz mi insan, hele bir de yazi uzunsa, insani sersem ediyor:)
Sevgilerimle

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)