RSS

11.02.2009

Önyargı

Önyargı ne mi? Önyargı dün kızımın başına gelenlerdir:

Dün Kızım bir kaç arkadaşıyla Üniversiteye kaydını yaptırmaya gitmişler, kayıtlarını yaptırdıktan sonra bunu kutlamak için bir Cafeye gidip Kahve içmişler ve sonra da bir Alışveriş Merkezine gitmişler. Orada her genc kızın olduğu gibi, Takılara bakmışlar ve kızımın eldivenleri kendisini rahatsız ettiği için eldivenlerini çantasına koymuş.
Tam Alısveriş Merkezinden çıkacakları anda bir güvenlik görevlisi onları durdurmuş ve kendisiyle gitmelerini söylemiş, bizimkiler suçlu gibi bütün dükkanın içinden geçirilerek bir odaya götürülmüşler, ne suç işlemiş olduklarını bilmedikleri için hem çok korkmuşlar hemde çok utanmışlar.
Görevli bunlara çantalarını ve üzerlerindekileri araması gerektiğini söylemiş. Kızım neden diye sorunca da kendilerinin hırsızlık yaptıklarından şüphelendiklerini söylemiş. Bizimkiler de buyrun arayın demişler.
Görevli çantalarını altüst etmiş, tabiiki bir şey bulamamış, bulamadıkçada deli olmuş tabiiki. Kızımın ve arkadaşının ceketlerine varasıya kadar aramış, bir şey bulamayıncada kuru bir özür dilemeyle göndermişler.
Tipimizden yabancı olduğumuz belli ya hemen her yerde potansiyel hırsız gibi davranıyorlar. Çok sinir oluyorum, sanki hiç hırsızlık yapan Alman yok gibi.
Buna benzer daha bir sürü olaylar geçiyor başımızdan buralarda. Neymiş efendim, Türkler pismiş, kokarmış, bunları söyleyenlerin daha düne gelene kadar evlerinde bir banyoları bile yoktu. Lavobanın başında lifle silinip kendini temiz sanan bir millet, kalkmış bize pis, kokmuş diyor. Bizim en fakirimizin bile evinde hic olmassa bir banyosu vardır.

2 Kişi ses vermiş:

tutsak dedi ki...

Sevgili Belgin
Bir delile dayanmadan kimse kimseyi arama hakkına sahip değiller bence. Güvenlik görevlisi olan yerde güvenlik kamerası da mutlaka vardır.
Mantıklı olan arama ve suçlama yapmadan önce kızınızı ve arkadaşlarını kibarca bir yerde bekletip kamera kayıtlarını inceleyebilirlerdi.
Gerçi insanın o anda aklına gelmeyebilir ama kızınız da ''tamam polise gidelim ve üstümden birşey çıkmazsa ben sizden davacı olacağım'' diyebilirdi. Kanunlar ve insan hakları onlara göre çok önemli ya??? Sonuç ne olurdu merak ediyorum.

Belgin dedi ki...

Sevgili Tutsak bunu bende merak ediyorum, kizima niye Polis cagirmadiniz diye sordugumda, cok korktuklarini ve sok gecirdiklerini söyledi. Nede olsa daha cok gencler, ben olsam onlari bir güzel rezil ederdim ama bakma artik.
Bu insanlar yakaladiklari her hirsiz icin prim aliyorlarmis ve bazilari insalarin cantasina kendileri birseyler koyuyorlarmis, bugün biraz arastirdimda böyle vakalarda var.

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)