RSS

3.09.2009

Çocuklar..

Bu sabah aklıma 1996 yılında büyük kızımın bir diş çekilmesi sonucu, apse yapan yarası, apsenin kana karışması ve bu yüzden hastaneye yatırmak zorunda oluşumuz aklıma geldi. Cuma günü dişi çekilmiş, akşama ateşlenmişti.

Geçer umuduyla haftasonunu beklemiş, Pazartesi ateşi daha çok yükselince soluğu hastanede almıştık. O kabus gibi geçen haftasonunu, hastanede onunla birlikte geçirdiğim bir haftayı ve yaşadığım korkuyu ömrüm boyu unutmayacağım. Ona vurulan iğnelerin, takılan serumların ondan fazla ne kadar benim yüreğimi yaktığını unutamam.

Bir hafta kaldığımız hastanede orada aylarca yatan kanserli çocuklar vardı, onların bütün yaşadıkları acılara, olumsuzluklara karşı güler yüzlülükleri ve yaşama sevinçleri beni oldukça şaşırtmıştı.

Kızım o yıl doğum gününü hastanede geçirmek zorunda kaldı ve buna çok üzüldü. O hastane ortamında elimizden geldiğince onu mutlu etmeye çalıştığımız hüzünlü doğum gününde, bir ara kapı aralandı ve içeriye iki Palyaço girdi. Onları görünce hangimiz daha çok şaşırdı bilmiyorum. Sonradan öğrendiğime göre, bunlar palyaço kılığına girmiş iki doktordu, bu gönlü geniş insanlar, haftanın belirli günlerinde palyaço kılığına girerek hastane, hastane dolaşıp, orada yatan çocukları bir an olsun güldürerek acılarını unutturup, mutlu etmeye çalışyorlardı. Kızım ve diğer çocuklar onları görünce ne kadar sevinip, mutlu olmuşlardı.

Şimdi bütün bunları neden anlattığıma gelince: Bu sabah Gülenimin bu yazısını okuyunca çok fena oldum. Önümüz Bayram ve bu bayramda da hastanelerde yatan yüzlerce, binlerce çocuk var, onların hüzününü, üzüntülerini, acılarını bir an olsun dindirmek ve onları mutlu etmek için ellerinden geleni yapmaya çalışan Elçine ve Deniz Kabuğu Emine´ye lütfen, ama lütfen sadece dille değil elimizle de destek olalım.

Hadi gelin bu bayram el ele verelim, bir kaç balon, oyuncak, boyama kitapları ve renkli kalemlerle birazcık olsun dünyalarını renklendirelim, yüzlerini güldürelim!

Adres:
Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Alsancak/İZMİR
e-mail: eminealbayrak79@gmail.com
Tel: 554 907 72 65
Resim: Pixelio

14 Kişi ses vermiş:

meltem dedi ki...

kesinlikle katılıyorum canım elimizden geleni yapalım..

öykü dedi ki...

ah canımsın sen benım ya
oyle guzel bı cagrı kı bu
bence herkes hepımız elınden gelenı yapmalı yapmalıyız.

Gülen Tezer dedi ki...

Cadım; büyük cadım, yüreği de büyük cadım; ne kadar içten, duyarlı, fedakar ve iyi olduğunu biliyorum. Uzanır senin de elin.
Seni çok ama çok seviyorum..

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Duyarlı cadım benim,
Hemen irtibata geçtim, elimden geleni enkısa sürede yapmaya çalışacağım.
O hastanede geçen günler, bende de öyle bir anı var ki bu konuda, hep unutmaya çalıştığım ama hiç unutamadığım.
Geçmiş olana geçmiş olsun denmez de bir daha göstermesin Allahım...
Sevgiyle...

Zeugma dedi ki...

Her türlü irtibat adresi mevcut. Katılmamak, sevgili Emine'ye ulaşamamak için hiçbir neden yok.
Çok güzel bir paylaşım bu Belgincim.Güzel yüreğine sağlık..
Sevgilerimle..

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Yaa sen ne yüreği güzel bir kadınsın Belgin'ciğim.
Hiç karşılaşmasak da iyi ki tanıdım seni.

Adsız dedi ki...

Ülkemizde böyle güzel insanların hala varolduğunu bilmek mutluluk verici. Belgincim evet canım yaa elimizden geleni kesinlikle yapmalıyız.

sufi dedi ki...

Taa oralardan o güzel yüreğini vermelere açan cadıma teşekkür ederim hatırlatmaları için sevgiyle.

Tijen dedi ki...

Belgin'ciğim,
Çocuklarımız hep iyi olsun diye dua ediyorum. Hepsi sağlığına kavuşsun.

MAVİ UMUT dedi ki...

Çok haklısın..harika bir hatırlatma olmuş bu gerçekten..

umursamaz dedi ki...

bazen sorunları oyle buyutuyoruzkı
kendı dısımızda bı dunya oldugunu, bızım derdımızın yanında basklarının ıslerının daha zor oldugunu gormuyoruz, farkında olmuyoruz belkı.. nekadar duyarlısın belgın ablacım. tesekkurederım bıze bunları hatırlattıgın ıcın.

Gülen Tezer dedi ki...

canım Belgin'im; nerelerdesin? kaç gündür sesin soluğun çıkmıyor, iyi misin, her şey yolunda mı canım büyük cadım??

sünter dedi ki...

Belgincim,
uzunca bir süredir buralarda yoktum. Simdi Türkiyedeyim.Galiba bir kac ay kalicam.Kizim la birlikte geldik. Gitmeden önce yazamadim.iki üc gün önce internetimiz baglandi.
Dünden beri senin sayfana da giremedim.
Ama sende galiba bir kac gündür girmemissin.
Iyisindir umarim.

Yazinda bahsettigin hasta ziyaretleri helede cocuk-yasli ziyaretleri konusunda haklisin hepimiz bu konuda duyarli olabilsek ne güzel olur.
Ama insan dünya telasina bir kapiliyor degil tanimadigini tanidiklarini bile es gecebiliyor bazen.Ben bu bayram Türkiyede oldugum icin bütün yaslilarimizi ziyaret edebilme firsatim olacak.O yüzden mutluyum.
iki yil öncesine kadar bizim burda yetistirme yurdu vardi müdürüde tanidik biriydi,bazi yaz aksamlari elimizde dondurma paketleriyle ugrar dik da nasil mutlu olurlardi.Sadece onlar degil bizde mutlu olurduk. 4-18 yas arasi cocuklarla birlikte güler eglenirdik.
Bencede herkes bir seyler yapmali .bu bir ziyaret bile olsa.
Sevgiler canim

Belgin dedi ki...

Meltemcim;
Öyküm;
Gülenim;
Nur Ablam;
Zeugmam;
Özlemcim;
Elvancim;
Ablam;
Tijenim;
Ufuk Cizgim;
Piriltilim;
Süntercim; hepinize cok cok tesekkür ediyorum, sizler gibi duyarli, yüregi büyük insanlarin, ellerinden geleni yapacagini bildigim ve sizleri tanidigim icin cok mutluyum, hepinizi cok seviyorum!! Iyiki varsiniz:))

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)