RSS

9.08.2009

YANDIK

Geçen hafta tatilden sonra işbaşı yaptığımda öğrendimki, onalti yıldır çalıştığım şirketin, orada yönetici olarak görev yapan hissedarlarından biri on yıldır şirketi dolandırıyormuş. Dünyadaki ekonomik krizinde etkisiyle şirket gelirimizin düşmesiyle mal aldığımız firmalara ödeme yapılmayınca her şey meydana çıkmış. Şimdi firmamız iflas etmiş durumda, şirketin şimdilik bilinen açığı tam üçbuçuk milyon Euro.

Firmamız Cuma günü mahkemeye Müflis (Insolvenz) davası açtı, eğer dava yürürlüğe girerse üç ay daha aylığımızı alabileceğiz, yok yürürlüğe girmezde, savcılık firmayı kapatırsa o günden itibaren işsisiz. Tek umudumuz davanın yürürlüğe girmesi ve firmamıza bir alıcı bulunması.

Aslında firma iyi iş yapan ve yaptığı işten para kazanabilen bir firma, umarım bir alıcı bulunur ve firmamız kurtulur. Yoksa yüze yakın insan işsiz kalıcaz, bu zamanda iş bulmakta çok zor, bulsak bile şimdiki aylığımızın ancak yarısını kazanabiliriz. Firmaların çoğu işçi almıyor (kiralık işçiler kullanıyorlar), ya da alsa bile çok ucuza getirmeye çalışıyorlar. Bizler benim buradan aldığım aylıkla kıt kanaat geçiniyorduk, işsiz kalırsam, işsizlik parasıyla ve ya daha düşük bir aylıkla yeni iş bulursam o zaman nasıl geçineceğimizi bilmiyorum.

Bir soysuzun yüzünden düştüğümüz hallere bak. Böyle yapanlar nasıl rahat yatabiliyorlar anlamıyorum. Bu kadar insanın ekmeğiyle oynamak nasıl bir insanlık anlayışı onu da anlamiyorum.

Íşsizlik çok zor, hele birde geçindirmek zorunda olduğun bir ailen varsa….

Allah yardımcımız olsun!! Ínşallah kurtulur firmamız!!

Resim: Pixelio

34 Kişi ses vermiş:

sufi dedi ki...

Can cadım;
Önce geçmiş olsun der, Allah geleceğini hayırlara taşısın derim sonra.Asla olumsuz düşünüp yeise kapılma kardeşim.Kurandaki "her şerrin içinde bir hayır vardır "ayetini hatırla.Hani "limon ağaçlı ev satılığa çıkarıldığında"ki çaresizliğimi hatırla.Belki de Allah senin için çok daha güzel bir gelecek ve iş hazırlamıştır!Sen şükrüne devam et dualarım seninle olacak canım sevgilerimle.

Belgin dedi ki...

Canim ablam, vardir bundada mutlaka bizim icin bir hayr. Allahima her an duaciyim, sadece kendim icin degil, diger arkadaslar ve issiz bütün insanlar icin. Dualarin gücüne inaniyorum ablacim, inancimizda olmasa inan bu olanlara dayanicak gücü nereden bulurduk bilmiyorum. Dualarin icin cok sagol ablam. Insallah kurtulur firma, issiz kalmayiz.
Seni cok seviyorum ablacim, cok cok öpüyorum seni:))

Biraz dedi ki...

Sevgili Belgin, hakikaten de sirketinizdeki hirsizin yaptigi sey herkesi zorda birakmis. Bence o tip adamlar her zaman rahat uyuyor. Zaten oyle olduklari icin hirsiz olabilmisler. Bu arada Sufi'nin soylediklerini de aynen katiliyorum. Bazen kotu gibi gorunen durumlar bizlere cok daha guzel kapilari acilmasina sebep oluyorlar.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Canısı,
Dilek'in de dediği gibi her işte bir hayır vardır ve inşallah buda senin için hayırlı olacaktır.
Gerçi daha herşey bitmiş değil, çok iyi bir alıcı çıkar ve tekrar devam edersiniz, eskisinden daha verimli olarak.
Söz verdin bana kendini bunun için üzmeyeceksin.
Cadılara çok sevgiler

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Oralarda bile oluyor demek ki bu dolandırma durumları.
Geçmiş olsun Belgin'ciğim.
Dilerim yoluna girer her şey.
Sevgileerim kocaman sana canım.

Belgin dedi ki...

Birazcim, hemde nasil zor bir durumda birakti bizleri bir bilsen. Adam kocaman bir dolandirici agi kurmus adeta. Ben böylelerini anlamiyorum, anlamakta istemiyorum. Dolgun aylik alirken, ellerinde birak kendilerine, yedi kusak torunlarina bile yetecek para varken, neden böyle bizim gibi elinden emekli insanlarin ekmegiyle oynarlar bilmiyorumki, insallah adelet yerini bulurda o da cezasini ceker. Rabbimin verdigi her seyde bizler icin bir hayr olduguna inaniyorum, simdilik bizler bunu göremesekte vardir bir hayr. Destegin icin cok sagol arkadasim:)
Kucak dolusu sevgiler gönderdim arkadasima:))

Belgin dedi ki...

Nur ablam, uzaklardaki ama her an yanimda hissettigim annem, seninle konusmak bana ne kadar iyi geldi, ne kadar cok sevindim bilemezsin. Söz verdim sana, kendime dikkat edicem ve üzülmiycem:)) Sana yakinda sarilip, öpebilecegim icin cok sevincliyim:))
Öpüyorum güzel yanaklarindan:)

Belgin dedi ki...

Özlemim can arkadasim, bir insan kendini disariya asil gösterirse ondan korkmak lazimmis. Buralarda da insan ayni insan, buralarda da olmaz olurmu hic böyle seyler. Umarim bir alici bulunurda, bizlerde isimizi kaybetmeyiz. Destegin icin, dostlugun icin cok tesekkürler bitanem.
Öpüyorum seni ve oglusunu:)

öykü dedi ki...

Belgıncım
soysuzluk yukselen deger oldu..
Kım ne sekılde yaparsa yapsın
calsın cırpsın yeter kı zengın olsun
1980 sonrası dunyada ahlakı bı cokuntu dejenerasyon var
ve ne yazık kı bu en yakınımızda bazen calıstıgımız sırkette
bazen dunya yonetımınde heryerde...

Belgin dedi ki...

Öykücüm, haklisin bitanem, buralarda ne kadar cok götürürsen, ceza yeme ihtimalin o kadar az oluyor:(( Bizimkide muhtemelen bir gün bile hapis yatmadan kurtulacaktir:((

Sevgilerimle

beenmaya dedi ki...

iyi düşünelim iyi şeyler olsun konuştuğumuz gibi. dualarımız zaten seninle biliyorsun...

Belgin dedi ki...

Mayam, senin destegin olmadan o cumayi nasil gecirirdim bilmiyorum, hersey icin cok sagol canim benim, iyi ki varsin Mayam:)

ramazan dedi ki...

Geçmiş olsun blogdaşım.Allah büyük.Dilerim iyi bir sonuç çıkar.
Allah yardımcınız olsun.

guguk kuşu dedi ki...

canımi, sufim ne güzel yazmış zaten. yüreciğin ferah olsun.

Adsız dedi ki...

canım ınsallah olumlu sonuclanır.ıssız kalmassın.Allah yardımcın olsun.

Belgin dedi ki...

Sevgili Ramazan Bey, güzel dilekleriniz insallah kabul olur. Yoksa 100 yakin insan issiz kalicaz:(

Güzel kusum, ferah tutmaya calisiyorum, biliyorum vardir bunda da bir hayr..

Dolunayim, amin kardesim amin. Insallah kurtulur..

Hepinize kucak dolusu sevgiler, iyiki varsiniz arkadaslar:)

TuBiKKo dedi ki...

ahhh belgin ablacım yaa :( çok üzüldüm umarım dilediğin gibi bir an önce olumlu yönde çözülür bu olay.Çok geçmiş olsun :(((

Adsız dedi ki...

umarım herşey yoluna girer belgin. ancak bu kapı kapansa da, yeni bir kapı illa ki açılacaktır. dilerim kapanmaz ancak kapanırsa da hiç ummadığın kadar güzel kapılar açılsın önünde...

Belgin dedi ki...

Sevgili Tubisim, insallah güzelim insallah:)

Sevgili JtO, olumlu bir cözüme ulasilacagina inaniyorum.

Canlarim güzel dilekleriniz icin cok cok tesekkürler:)

Sevgilerimle

Ateş Böceği dedi ki...

Allah yanında olsun ablam :):) Her işte bir hayır vardır.Bundada hayır vardır mutlaka ve ben eminim bunun üstesinden gelirsin sen

seni seviyorum öpüyorum kocam

:):)

Belgin dedi ki...

Böcügüm, sagol bitanem, Allahin yardimiyla bununda üstesinden gelicez insallah:))

Bende seni cok seviyorum ve öpüyorum gül yanaklarindan:))

MAVİ UMUT dedi ki...

Herşeyin hayırlısı diyelim..inşallah kapatılmaz.
ama şu olaya bakın yaa, bir kişi 100kişiyi nasıl huzursuz ediyor, belki işsiz aşsız bırakacak..yok ya yokk suçlar çok ağır cezalandırılmalı, bu kadar ucuz olmamalı herşey. İnşallah herşey en kısa zamanda yoluna girer.

Belgin dedi ki...

Ufuk cizgim, ne yazikki öyle, bir kisi, yüz kisiye zarar verebiliyor, hemde hic vicdani sizlamadan. Ne yazik ki cezalar o kadar gülünc ki, bu böyle olunca bu devirde götürmemek ayip sayiliyor. Insanlik nereye gidiyor, bilmiyorum.. Umarim yakin zamanda bir alici ve ya yeni bir ortak bulunur firmamiza..
Sevgilerimle

Özlem dedi ki...

zararın neresinden dönersen kar diycem ama böyle bir şeyde yok ki,kriz olmasa bu adam daha çok götürcekmiş besbelli her şeyin tıkandığı bir yer vardır oda gelmiş toslamış ama yaşın yanına kuruyu da yakarak hemde onca insanların ahını alarak.umarım firmanız alıcı bulur

Tijen dedi ki...

Belgin'ciğim,
Dilerim olabildiğince az hasarla atlatırsınız bu dönemi. Dualarımız seninle.

sünter dedi ki...

Sevgili Belgin,
ben biraz senin blogunda gezindim.
Hersey üstüste gelmis.Hep öyle olur zaten.Ysamayanimiz da yoktur böyle halleri.
En önemlisi senin sagligin.Is elbette bulunur.
Yorumlarida okudum söylenecek hersey söylenmis.
Issizlik zor,hemde cok zor.Ama Hic ummadigin bir yerden öyle bir kapi acilirki sen bile sasarsin.Eminim kanuni haklarinizi alirsiniz.
Biliyorsun bu ülkenin sosyal haklari cokta fena degil.Kimseyi acikta birakmazlar.Yeterki sen kanuni yollardan haklarini aramaya devam et.
Arbeitsamt seni dogru yönlendirecektir.Olmadi avukatlara basvur.Sakin vazgecmeyin.Yapilacak seyler illaki vardir.
Umarim gerek kalmaz da bir alici bulunur.yüz issiz cok büyük bir oran.Muhakkak bir caresini bulurlar.
Sen sagligini bozacak seyleri dert etme kendine. Maddi zorluklar gelir gecer.sadece biraz sabir biraz da zaman ister.

Sevgiler

Belgin dedi ki...

Özlemcim, hosgeldin canim, bizim patron bu kriz yüzünden oraya buraya kaktiracak para bulamayinca fena tosladi. Bu krizde de bir hayr oldugunu görmüs olduk böylece, yoksa kimbilir daha kac sene dolandiracakti firmayi. Insallah cabucak yeni bir ortak bulunurda, bizlerde kurtuluruz bu issiz kalma korkusundan.

Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Tijenim, cok sagol arkadasim, dilerim öyle olur:)

Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Süntercim, hosgeldin, seni ve yazilarinla tanistigim icin mutluyum. Ne seker bir kizin var, Allah bagislasin. Kanuni haklarimizi tabiiki ariycaz, ama ben Arbeitsamta filan muhtac olmak istemiyorum, orada insana nasil davrandiklarini biliyorsun. Problemimize insallah cabucak bir cözüm bulunurda, onlara muhtac olmayiz:))
Allahim bizlere daha iyi bir kapi acacaktir mutlaka.

Sevgilerimle

sünter dedi ki...

Belgincim muhtac olmak ne demek, öyle düsünme,sen sadaka almicaksinki.Hakkini olan kendi parani alacaksin.
Ama yinede gerek kalmasin insallah o ayri.

Millet uyduruk uyduruk bahanelerle isten kacip,gögsünü gere gere aliyor parayi.Piskin piskin de harciyor.Olan dürüstce calisana oluyor zaten.
Bende eminim calismak isteyene Allah muhakkak bir kapi aciyor.

Zeugma dedi ki...

İnanamadım okuduklarıma.
Bunu yapan bir Alman sanırım. Ve nasıl olmuş da farkedilmemiş 10 yıldır. Dolandırıcılık da globalleşmiş demek bu kadar.
Her şerde bir hayır vardır derler Belginciğim. Umarım beklenmedik güzellikte olaylara vesile olur da korktuğun şey başına gelmez. Ya da hiç belli mi olur, bir bakarsın başka bir yerden bir kapı açılıverir.
Hayat mucizelerle doludur.
Dilerim her şey güzel yüreğine göre gelişir.
Sevgilerimle..

Belgin dedi ki...

Süntercim, ben o gögsünü gere gere baskalarinin hakkini yiyerek gezenlerden olamadim hicbir zaman, olmakta istemiyorum. Eger issiz kalirsam mecburen alicam issizlik parami ama insallah ihtiyac olmaz:))
Destegin icin sagol. Iyiki seni bulmusum:))

Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Zeugmacim, evet dedigin gibi dolandiricilikta artik globallasti:(( Umarim her sey düzelir, hersey eskisinden güzel olur. Dostlugun, destegin icin cok tesekkürler arkadasim. Iyi ki varsiniz, sizleri cok seviyorum.

Kucak dolusu sevgiler..

efsa dedi ki...

Son durum ne Belgin Abla.

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)