RSS

5.05.2009

Neden??

Dün Mardine bağlı Bilge köyünde bir Nişana yapılan silahlı saldırıda, 21 çocuk 44 kişi ölmüş ve 3 kişi yaralanmış. Bu haberi, bu sabah daha Gazetelere bakmaya fırsatım olmadığı için bize mal getiren bir Alman şoför sayesinde duydum.
Şoförün „Türkiyede savaşmı yapmak istiyorlar?“ sorusuyla irkildim. Ne olmuş ki, sorumaysa bu cevabı aldım ve çok utandım. Bu düşmanlık, bu gaddarlık niye, bu çocukların ne günahı vardı?? Bu sorularıma biri cevap versin lütfen!! Bu olanları anlayan varsa bana da anlatsın!! Anlamıyorum, 44 insanı katledebilen bu yaratıklara insan demek içimden gelmiyor!!
Çok üzgünüm çok…

Detaylı haberler buradan
Resim: Pixelio

19 Kişi ses vermiş:

beenmaya dedi ki...

ama artık öyle çoklar ki hani insan diyemediklerimiz, hani bir çocuğun canını bile hiç düşünmeden alabilenler...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Şimdi çocukları hiç kimse düşünemez oldu burlalrda Belgin'ciğim, çok üzülüyorum ben bu durumlara, çocuk dendi mi akan sular durur bende hepimizde olduğu gibi elbette.
Sevgilerimle...

Belgin dedi ki...

Offf Mayam off, icim yaniyor, olumlu düsüneyim diyorum, birakmiyorlar... Haklisin ne diyeyim:(

Belgin dedi ki...

Özlemcim, onlari düsünmezsek, onlari korumazsak gelecegimizi öldürmüs olmuyormuyuz? Bu ne bicim insanlik anlayamadimki, bende cok üzgünüm canim:(

Tijen dedi ki...

Belgin'ciğim,
Benim de anlamam zor bu halleri. Türktü Kürttü Ermeniydi Rumdu Lazdı... Hepimiz aynı topraktan gelmedik mi? Hepimiz aynı toprağa gitmeyecek miyiz? Din, dil, ırk, milliyet... Bunlar insan hayatının önüne geçmemeli. En kutsalı o çünkü.

Belgin dedi ki...

Tijenim, bende ayni senin gibi düsünüyorum ama demek ki bizim gibi düsünmeyenler gittikce cogalmakta ne yazik ki:(

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Korkunç bir olay!!!!!

Belgin dedi ki...

Sorma Sanslim, ne olacak bizim halimiz, nereye gidiyoruz böyle...

Gülen Tezer dedi ki...

Belgin'im; sabah duydum ben.Anlaşılamaz bir durum; hani neden ne diye soruyoruz ama neden ne olursa olsun bu sonucu asla çıkarmaz.Anlayamıyorum, anlayacağımı da hiç sanmıyorum.İnsanların mutlu gününde bir yuvanın temelleri atılırken yapılan bu katliam ancak çıldırmış bir zihniyetin vahşeti olarak açıklanabilir.Yapanın profili bu!

Adsız dedi ki...

bende bıraz once duydum ablacım.söyluycek söz bulamıyorum.nolucak halımız korkuyorum.gelde cocuk yap bu dunyaya ...bıraz ıyı oldum buarada.teskur ettım :)

Ateş Böceği dedi ki...

İnsanlar o kadar vurdum duymaz o kadar kullanılmaya müsait ki anlatamam güç kudret bunları ele geçirmek için yapamıyacakları hiç bir şey yok yazıkki olan her zaman olduğu gibi yine çocuklara oluyor ve insan kendi insanlığında utanıyor her seferinde....

Belgin dedi ki...

Gülenim,
Dolunayim,
Ates böcegim, üzülmemek, isyan etmemek elde degil, 21 tane tazecik fidan, offf yaaa, offfff cekmekten baska bir sey gelmiyormu elimizden???

guguk kuşu dedi ki...

neden?
bilmem?
benim onları anlamam mümkün değil ki?
aynı dünyada yaşamıyoruz
sen de anlamaya çalışma.
gariptir ki..
doğru olduğuna inandıkları şeyi yaptılar.
bu da komik olan kısmı
ama neden kimse gülmüyor
savaşta kazanan taraf olmaz
bir taraf
daha az yara alır sadece
göreceli olarak
peki ya hiç yara almasak
olmaz mı?
bu komik mi geldi?????
NEDEN???

parka dedi ki...

Alt yazında soluklandım diyordun
Bir sonrakinde yaşamka güzeldi
Şimdi ise Neden.
Belginim ben insanlardan kaçarak izole odacıklar edindiysem, nedenim çok derken tüm bu üçlemeyi kast etmiştim yazılarımda. Garip değilmi. Günve gün dönen devinimler. Burası cennet değil, boktan bir dünya. Sürekli içine ediyoruz. Az soluk alsak, az tamam şimdi yaşamaya başladık notaları dudak aralarımıza düşse, sonra dallamanın biri çıkıp bir neden yaratıyor mutlaka ve kahretsin diyoruz. İşte Neden Belgin. Biz insan olmayı öğrenemiyoruz.

Ahmet

guguk kuşu dedi ki...

muckkkkkk

Belgin dedi ki...

Canlarim, insan olmayi ögrenecegimiz günleri sabirsizlikla bekliyorum...

ayşegül dedi ki...

Offf ya bu olay içimi çok sıktı.Sebep-sonuç olgularını bir türlü çıkartamıyorum ya Belgin Ablacıgım seni çok seviyorum
Kucak dolusu sevgiler

Belgin dedi ki...

Aysegülüm, sorma, giden cocuklara mi, ailelerine mi, kime üzülecegimi sasirdim. olmasin böyle seyler istiyorum...

Adsız dedi ki...

Belginciğim, tüm dünya cinnet geçiriyor. burada sayı yüksek olduğu için, evet hepimizin dikkatini çekiyor. ama bir tek insan bile öldürüldüğünde, bu yeterince dikkat çekici, acıtıcı. savaş her yerde...yabancı bir ülkede okulu tarayan da ırak'ta ya da bir ortadoğu ülkesinde canlı bombayla on kişiyi, yüz kişiyi öldüren de, iki okyanus aşıp yabancısı olduğu bir yerde güya o ülkenin haklarını savunmak için işgal edip resmi olarak adam öldüren de cinnet halinde.

bunun mantıklı bir açıklaması yok. mantığı yok. para için, toprak için, namus için vs. sana bir ton gerekçe uydurabilir katiller. ama bu seni ikna etmeye yetmez.

genelde masumlar ölüyor zaten. ve insanlık tarihinin ilk öldürüleni de adem'in oğlu habil'di. böyle başladı ne yazık.

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)