RSS

10.04.2009

Doğum günün kutlu olsun küçük cadım


“Bundan sekiz yıl önce beklenmedik bir şey oldu. Bir sabah babam odama geldi, beni uyandırdı ve bana bir sürprizi olduğunu söyledi. Benim de hemen çikolatalı çörekler aklıma geldi. Çünkü babam o zamanlar, beni yataktan erken çıkarmak için, sık sık çikolatalı çörekler alır gelirdi.

Ama babam hayır, sürprizin onlar değil başka bir şey dedi ve bana bir resim gösterdi. Bu resimde buruş buruş, pembe bir bebek vardı. Sürprizi şimdi anlamıştım, annem hamileydi ve biz her an bir bebek bekliyorduk, ama bebeğin ben uyurken geleceği hiç aklıma gelmemişti.

Işte o an da anladım ki, artık hayatımız hiç bir zaman, artık bir öncesi gibi olmayacaktı.

Hemen babamla kahvaltı edip, hastaneye gittik. Orada bir bebek yatıyordu, o kadar küçük, o kadar kırılgandı ki, onu elime almaya korktum, canını acıtmaktan korktum. Bebeğin adını Sara Selin koyduk.

Işte o günden sonra o benim her şeyim oldu. Geceleri gaz sancıları tuttuğunda, onu omuzumda gezdirdim, gazı geçinceye kadar. Daha oturamazken, onu kotuğun köşesine oturtup saçlarını fare kuyruğu gibi bağladım. O kadar güzel ve kıvırcık saçları vardı ki. Ona emeklemeyi, sağından soluna dönmeyi ben öğrettim. O daha kendi başına yürüyemediği zamanlar, onu elinden tutup yürüttüm. Öğrendiği her kelimede onunla daha çok gururlandım. Her gülüşünde benim kalbimde çiçek çiçek güller açtı.

O çok meraklı, çok konuşan ve her şeyi bilmek isteyen bir çocuktu. Benim Internette neler yazdığımı merak eder, sorar dururdu, bende “okumayı öğren, o zaman kendin oku” der, şaka ederdim. Nereden bilebilirdim ki, onun daha üç yaşında okumayı gerçekten öğreneceğini.

O kitaplarını çok seven bir çocuk ve fırtına gibi kitap okuyor. Konuşmaları sanki bir yetişkin gibi, bazen öyle sözler söylüyor ki, bunlar yetişkinlerin bile aklına gelmiyecek şeyler olabiliyor.

Kardeşim o kadar çok şey biliyor ki, bazen benden bile fazla bilgisi olduğu konular var. Çoğu zaman, hemen hemen her konuya söyliyecek bir lafı oluyor ve bu konuya o kadar uyum sağlıyor ki, o an da orada bulunanları hayretten hayrete düşürüyor.

O şimdi bir çok şeyi artık kendi başına yapabiliyor. Zaman o kadar çok çabuk geçti ki. Eskiden ağladığında ben onu teselli ediyordum, şimdi ise beni üzgün gördümü, gelip o küçük kollarıyla bana sarılıp, o beni teselli ediyor. Annemlere geldiğimde bana ya koşup sarılıyor, ya da bana dargınsa uzaktan “Hallo” diyor.

O şimdi çocuk olmanın bütün avantajlarını kullanıyor, hemde en güzel biçimde tadını çıkarıyor çocukluğunun. Bir de o kadar tatlı ki.

O her zaman benim küçük bebeğim kalacak ve ben ona bunu her zaman hissettirmesemde o benim her şeyim.

Ben onu her şeyden çok seviyorum.”

Canım kızım, Ablanın söylediklerine, baban ve ben yürekten katılıyoruz. Sen bizim her şeyimizsin ve biz seni her şeyden çok seviyoruz. Dileğimiz, senin sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür geçirmen. Bunun için bizler elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Bizler seni çok seviyoruz.


Resim: Pixelio

15 Kişi ses vermiş:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Belgin'cim,
Mim'e cevap geç oldu özür dilerim. Kızmak ne demek istediğini yapabilirsin demek istedimdi, istedim.
Küçük cadın bir felaket, Allah nazarlardan saklasın size de kolaylık versin.
Nice güzel yaşlarına sağlıkla, mutlulukla hepberaber erişmenizi dilerim.
Sizleride böyle bir cadıya sahip olduğunuz için kutlarım.
Canım, sayfama uğrarsan bir ödülüm var, alırsan sevinirim.
Tüm cadılara sevgilerimle

parka dedi ki...

Belgincim cadının ve senin gözlerinden öpüyor, bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Sevgiyle kalın

Ahmet

Adsız dedi ki...

Evet, kutlu olsun, mutlu olsun :) Süpürgesi hiç eksik olmasın. Gülüşü en büyük büyüsü olsun :) Elini uzatıp tuttuğunda tüm kötüleri durdursun, uzak tutsun kendinden. Yaşamın büyüsünü unutup kaçırdığında anne cadının yanında alsın soluğu, kucağına koşsun. Anne cadı hatırlatsın ona, ne kadar sevildiğini ve hep yanında olacağını... Öyle mutlu mesut yaşasınlar cadılar kampında :)

Kutlama, konsepte uygun oldu sanırım :)

Adsız dedi ki...

cadılardan çok melek gibiler :)

beenmaya dedi ki...

güzel, sevgi dolu ailem benim ne mutlu size...küçük cadıya düş gibi ama gerçek nice seneler diliyorum sağlıklı, keyifli, huzurlu ve mutlu...hepinize kocaman sevgiler ve selamlar öpüyorum...

guguk kuşu dedi ki...

küçük cadıcım, doğum günün kutlu olsun, hergünün doğum günü kadar güzel olsun. Allah seni sevdiklerinden hiç ayırmasın. Sana uzaktan, ülkenden koccaammaannn bir MUCCKKKKK. Seni doğuran anneye de bir MUCCKKKKK.

sufi dedi ki...

Ortanca cadıcımın kaleminden dökülen sevgi sözcükleri, minik cadının sınırsız sonsuz sevgisi anne babanın muhteşem birlikteliği ve şefkatiyle birleşince ortaya çıkan tabloda bize de bir yer istemek, kelebek olup başınıza konmak istedim.Ama geç mi kaldım ne?
Sevgili küçük cadım dilerim en kısa zamanda senin o güzel gözlerini görür o güzel saçlarını okşamak mutluluğuna kavuşurum.Nice nice mutlu yıllarda her zaman gülsün yüzün meleğim.Üç cadım ve cadıların başındaki baba hepinize kucak dolusu sevgiler.

efsa dedi ki...

ay gözlerim doldu :(

Küçük cadı, adın kızımın adı; çok mutlu yaşamlar, hayırlı insanlar çıkarsın karşına Allah.

Herkeze böyle güzel bir abla denk gelmez çoğu zaman. Hep böyle zeki ol, sevecen ol, çeneli bile ol :).

mutlu yaşlar diliyorum sana kocaman tüm samimiyetimle.
hoş kal küçük cadi.
efsa teyzen

özii dedi ki...

Ne kadar içten , ne kadar duygu yüklü ...
Benden de tatlı cadıya kucak dolusu öpücükler , sevgiler...Mutlu yıllar dileriz...

tutsak dedi ki...

Küçük Cadı'ya nice mutluluk, sevgi, huzur dolu yıllar
Ortanca cadı'ya kucak dolusu sevgiler
Anne cadı ve Baba'ya da ;''Ne mutlu böyle güzel bir aileye sahip olmak''
Sevgiler

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Sevgili Belgin abla,Küçük Cadı'nın doğum günü
kutlu olsun:=)

Birbirine kenetlenmiş,ayakları yere sağlam basan,çağdaş bir aile olarak herkese örneksiniz.Ailece nice uzun,sağlıklı,mutlu
yıllara...Sevgi ve saygılarımla,Cenk

Belgin dedi ki...

Canlarim, bugün kücük bir cadiyi ne kadar mutlu ettiniz, bilemezsiniz. Sizlerden gelen güzel mesajlari okudukca, gururdan gecilmedi cadinin:))
Onu bu kadar mutlu ettiginiz icin ve güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ediyoruz:))

Sevgilerimizler

Cadilar ve cadilarin arasinda yasamak zorunda kalan babamiz:))

Gülen Tezer dedi ki...

canım Belgin cadısı'm ve onun iki minik cadısılarım
yahu sizin ailede güzel anlatım genetik mi?Bu nasıl güzel, sıcak ve duygulu bir anlatımdır.Çok hoşuma gitti.Küçük cadımın doğum gününü rötarla kutlamak zorunda kaldığım için özür dilerim.Sara iyiki doğdun küçükümsü büyük cası :)doğum günün kutlu olsun.
Böyle bir annen olduğu için sen, senin gibi bir çocuğu olduğu için annen çok şanslı

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Çok duygulandım okurken Belgin'ciğim,
Ne güzel paylaşmışsın kızlarını ve duygularını.
Küçük cadının doğum günü kutlu olsun, iki güzel cadı ile birlikte sağlıklı, uzun, huzurlu ve mutlu günleriniz olsun.
Sevgilerimle...

Belgin dedi ki...

Gülenim cok sagol canim, benimkiler bu sözleri duyunca bir simardilar, bir simardilar ki, sorma.

Özlemcim, ínsallah dostluk ve sevgi icinde büyür bütün cocuklar. Cok tesekkürler canim:))

Iyiki varsiniz:))

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)