RSS

23.04.2009

23. Nisan

Bu gün 23. Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu gün imkanı olan bütün çocuklar Törenlere, eğlencelere katılabilecekler. Şiirler okunacak, geçitler yapılacak, şarkılar söylenecek ve sonrada bir çoğumuz çocuklar için bir şeyler yapmış olmanın mutluluğuyla, vicdanlarımız rahat bir şekilde akşam olunca yataklarımıza yatacağız.

Bu gün yapılacak Törenlerde, şiir okuyacak, şarkı söyleyecek olan çocuklar mutlaka gene varlıklı, hali vakti yerinde olan ailelerden seçilen çocuklar olacaktır. Çünkü fakir aileler muhtemelen çocuklarına 23. Nisan in yeni bir önlük ve ya yeni bir şeyler alamadıkları için ve ya okullardan istenilen kıyafetlere maddi durumları müsait olmadığından, fakir çocuklar gösterişli olmadıkları için, gene her şeyi arka sıralardan izlemek zorunda kalacaklar.

Bütün bunları nereden mi biliyorum, çünkü bu ben okula giderken, her Resmi Bayramda, her Törende yapılan bir hareketti. Her zaman bu çocuklar hali vakti yerinde olanlardan, varlıklı olanlardan seçilirdi. Bizler ise ne kadar yetenekli olursak olalım, önlüğümüz yeni olmadığı, kurdelamız kolalı olmadığı ve ya okulun istediği kıyafetleri ailelerimizin alamadığı için, Törenleri hep arka sıralardan izlemek zorunda kalırdık.

Ben okuldan ayrılalı geçen onca yıl içinde her şeyin değişmiş olmasını dilerdim. Ama bunun böyle olmadığını adım gibi biliyorum. Burada kimse öğretmenleri suçladığımı düşünmesin, onlarda sınıflarını en iyi biçimde göstermek çabasındalar ve okul yönetiminden bu yönde mutlaka baskı alıyorlardır diye düşünüyorum.

Ya okula gidemeyenler, okula gönderilmeyen, eğitimden uzak tutulan çocuklar, onlar ne olacak. Onların durumu daha da acıklı. Onlarda gözlerinde büyük bir özlemle, bulabilirlerse bu Törenleri bir Televizyon ekranından izleyecekler.

Gönül isterdi ki, hiçbir çocuk bunları yaşamak zorunda kalmasın, her çocuk okula gidebilsin, her çocuğa aynı imkanlar verilsin ve her çocuk yeteneklerine göre yönlendirilsin, kısacası her çocuk mutlu ve umutlu baksın geleceğe. Onlar bizim geleceğimiz ve onlara elimizden gelen yardımı yapmak hepimizin görevi.

Dilerim günün birinde, bu dünyada hiç bir çocuk aç, açık, evsiz, eğitimsiz kalmaz. Hiç bir çocuk açlıktan ağlamaz, üşümez, ıslanmaz, hepsinin birer seveni ve saranı olur.

Bizlere yılda bir kere de olsa, çocukların bizim geleceğimiz olduğunu hatırlama fırsatı verdiğin için, onlara bu günü Hediye ettiğin için çok teşekkürler ATAM!!

Bütün dünya çocuklarına 23. Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun.
Resim: Pixelio

8 Kişi ses vermiş:

Adsız dedi ki...

kutlu olsun çocukların bayramı.sızın orada turkıyedekı gıbı ıcten kutlanıyormu merak ettım belgın ablam.

sufi dedi ki...

Belginim;
Atatürk bu bayramı savaş sonrası yetim ve yoksul kalan çocukları sevindirmek için yaptığını biliyormuydun?

Belgin dedi ki...

Dolunay`cim bizlerde elimizden geldigince kutluyoruz. Buradaki etkinlikleri Konsolosluklar ve dernekler düzenliyor ve bizim cocuklarda ayni coskuyla hazirlaniyorlar kac gündür, bizler cocuk bayramini Cumartesi-Pazar günü kutluycaz:))

Ablacim, Atamiz bunu cok güzel düsünmüs, ama simdilerde nedense onlar hep geri planda kaliyorlar, herseye karsidan bakmak zorunda kaliyorlar. Icim aciyor.....

Gülen Tezer dedi ki...

Belgin'im; Türkiye'deki okulların çoğunun velilerden toplanan paralarala ısıtıldığını, okul gider kalemlerinin çoğunun bu yolla karşılandığını biliyor musun?Ödediğimiz vergiler ne yazıkki bize okul olarak DA dönmüyor.
Milli Eğitim Bakanının tvlere çıkıp 'bağış diye bir şey yok, vermeyin' demesine hiiiiiiç bakma sen.Bu anlamda geçtim bayram kutlamasından, yazdığın gibi okul yüzü görmeyen çocuklar var bu ülkede ama değerli insanlar çıkıp hükümetin yapması gerekeni yapıyor diye nelere maruz kalıyor güzel ülkemde.
Baba beni okula gönder, okumayan çocuk kalmasın kampanyalarıyla kaç okul hediye edildi çocuklara; durmak yok, yola devam!
Eğitim ve sağlık sisteminin tamamen ücretsiz olduğu ülke; yaşasın Cuba!
Ölmeden Cuba'yı görmek tek isteğim..

Tijen dedi ki...

Ah Belgin'ciğim,
Galiba ikimiz de benzer şeylere kafa yoruyoruz bugün. Dilerim mutlu olur tüm çocuklar.

Belgin dedi ki...

Gülenim, delismenim, orada da vardir baska bir b...luk:))

Tijencim, galiba bizim umdugumuz UTOPIA:))

Sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Belgin'im,
Tüm çocuklarımızın 23 bayramı kutlu, yaşamları boyunca da mutlu olsun.
Cadıların hepsini öper, bayramlarını kutlarım.

Belgin dedi ki...

Nur Ablacim, cok tesekkürler, kücük cadi haril haril Pazar günkü 23. Nisan törenlerine calisiyor, siirler, sarkilar:))

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)