RSS

5.03.2009

Hayat

Bedava yaşıyoruz, bedava
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yağmur çamur bedava:
Otomobillerin dışı,
Sinemaların kapısı,
Camekânlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz, bedava.

Orhan Veli

5 Kişi ses vermiş:

Tijen dedi ki...

Sevgili Belgin,
Ne yazık ki çoğu kitapçı sadece çok satanları ve yeni çıkanları bulundurmak istiyor raflarında. Onun için ya büyük kitapçılara gideceksin ya da internette sipariş edeceksin. Aslında çoğu kitapçı istediğin kitabı getirtiyor, ama vakit ve takip lazım.

Belgin dedi ki...

sevgili Tijen, cok dogru söylüyorsun. Internetten yurtdisi icin kitap ismarlamak beni biraz korkutuyor. Belki buradaki kitapcilardan ismarliyabilirim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

belgincim orhan veli sevdiğim tek sanatçıdır diyebilirim.ben ki şiirden pek anlamayan biri olarak.bu şiiride harika.bize bunu hatırlattıgın cok tesekkurler...bu şiiri bir ara reklamlarda söyluyorlardı,cok oldu, neydı reklam cıkaramadım. yüreğine ,ellerine sağlık

Belgin dedi ki...

Ben de cok seviyorum Orhan Velin´nin bütün siirlerini. Hele "Istanbulu dinliyorum, gözlerim kapali" siirine, bayiliyorum, o siiri okurken sanki Istanbulu yasiyorum (Istanbula hic gitmedim).
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

bir yere gitmeden; sadece o yerle ılgılı duydukların , baskasından ögrendıklerın ve gorduklerınle , bir kaç şiir mısrasıyla o yeri yaşayabilmek !!ne mutlu sana .gorusuruz

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)