RSS

31.03.2009

Dostum sana...


Canım dostum, bu gün gene aklıma sen düştün ve gene canım yandı. Her seni düşünüşümde, çaresizlikten içim yanıyor.

Halbuki tanıştığımızda hayat dolu bir insandın ve o içten gelen, yapmacıksız kahkahaların, etrafındaki herkese neşe saçardı. Üç yıl önce izine geldiğimde yaşadıklarını hala unutamıyorum.

Eşin olacak o hayırsızın sana yaptıkları aklıma geldikçe, sinirden kuduruyorum. Canım arkadaşım, bazı insanlar nedense bu dünyaya sanki sadece çile çekmek için gelmişler gibi bir kaderleri oluyor. Ne yazıkki sen de bunlardansın.

Ìlk evliliğinde, kocanın ve annenin beraberce seni aldatmaları, iki çocuğunun sorumluluğunu yalnız üstlenmen, sonra ikinci evliliğinde, eşinin çocuklarını kabullenmemesi ve onları babana bırakmak zorunda kalman. Oniki yıl sonra büyük oğlunu saçma bir trafik kazasında kaybetmen ve eşinin seni aldatması… Bilmem ki daha hangisini sayayım, eşinin kumarı, içkisi ve bütün kazancını bunlara yatırması...

Üç yıl önce, seni aldattığı zaman, boşan bu adamdan, bundan sana hayır gelmez dediğimde, öbür çocuklarım babasız büyüdü, bunlarda mı babadan yoksun büyüsünler demiştin. O zaman rahmetli anneciğim aklıma düşmüştü, annem de bizler için, bizler babasız büyümeyelim diye, tam otuz yıl babama katlanmıştı. Sonra eline geçen ne oldu, mutsuz hayatı,tutulduğu amansız mide kanseriyle son buldu. Senin de, Allah korusun, böyle bir derde yakalanabileceğini düşünmek, beni çok korkutuyor.

Geçen yıl izine geldiğimde, „Arkadaşım kızın nasıl olsa evlendi ve kendi hayatını kurdu, oğlunda artık yetişkin sayılır, at bu adamı hayatından“ dediğimde de, bu defa da ekonomik özgürlüğünün eksikliğinden, nereye gideceğini bilmediğinden bahsettin. Arkadaşım, biliyorum bu adımı atmak çok zor, ama bana inan ki, sen her zorluğun üstesinden gelebilecek kadar güçlüsün. Hem yıllardır bu evin yükünü çalışarak sen taşımadın mı? Kocan olacak adam, zaten kazandığını içki, kumar masalarında yemedi mi?

Sen daha hala neyi düşünüyorsun ki, duyduğuma göre yeni bir iş de bulmuşsun, ben zaten yurt dışındayım, bizim ev boş duruyor, gir otur. Kazandığın parayla kendini gül gibi geçindirirsin.

Geçen izine geldiğimde seni daha da mutsuz, umutsuz gördüm ve bu benim yüreğimi dağladı. Eşin görüşmemize izin vermediği için, seninle saklı saklı başka komşularda görüşmek zorunda kalmak ve seninle doyasıya konuşup, dertleşememek, beni ve seni çok üzdü, bunu biliyorum.

Bırak artık hep başkalarını düşünmeyi, hep başkalarının mutluluğu için kendini feda etmeyi, biraz da kendini düşün. Çocukların ilk önce üzülseler bile, seni anlıyacaklardır. Bazen babasız yaşamak, böyle bir babayla yaşamaktan daha iyidir.

Hani uzaktan gelen kuzenim, “Bu hanımın bize akrabalığı nereden” diye sorduğunda, ona “Biz ana-baba ayrı, kardeşiz” demiştin ya, işte öyle, sen ve ben kardeşiz. Kardeşler hiçbir zaman birbirlerini yalnız bırakmazlar.

Ben seni çok seviyorum ve her zaman senin yanındayım. Elimden geleni yapmaya hazırım, sen yeterki, kendi hayatını artık kendi ellerine al.

Sana yardım edememek beni çok üzüyor, ama karar senin elinde, ilk adımı sen kendin atmalısın.

Seni çok özledim.


Resim: Pixelio, Öykü Atölyesi, Kelime oyunları

22 Kişi ses vermiş:

Adsız dedi ki...

Arkadaşına çok üzüldüm Belgin'cim . Umarım hayatına bir tılsım değer , bir küçük mucize olur ve oda ömrünün bundan sonraki kısmında mutlu olur . Ama dediğin gibi kendisinin önce bir adım atması gerekir . Hepimizin hayatında , kardeşim dediği arkadaşı yada dostu olmuştur . Sende üzme kendini .hoşçakal

guguk kuşu dedi ki...

canım elinden geleni yapmışsın, onun beyni olamazsın. Yüreciğini ferah tut.

Belgin dedi ki...

Sevgili Dolunay, insallah bir mucize olur da, o da kurtulur.

Güzel kusum, eli-kolu bagli,caresizce bunlara seyirci kalmak beni gercekten cok üzüyor.

beenmaya dedi ki...

sen dost yüreğini sonuna kadar açmışsın zaten bundan sonrası gerçekten onun kararı ve atacağı adıma bağlı. ama kararrı ne olursa olsun yanında senin yüreğinin olacağını bilmesi bile ona büyük bir güç olmalı...

umarım herşe onun adına en iyi şekilde gerçekleşir...

Belgin dedi ki...

Sagol Mayam, o gercekten cok iyi bir insan ve böyle yasamayi hak etmiyor. Insallah bütün cesaretini toplar ve kurtulusa ilk adimini atar.
Sarildim, öptüm Mayacim:)

Gülen Tezer dedi ki...

Belgin'im, okudum, zaten ağlıyordum iyice ağlamaya başladım, artık kızgınlıktan mıdır, acıma ya da öfkeden midir ya da ortaya karışık mıdır bilemem.Acil yapmam gereken bir iş var.Gelince öyle bir döşeneceğimki gör bak!
Çok öpüyorum üç cadımı.
Bu arada yazdığın her yazı listemde bir-iki gün sonra görünüyor ve ben yeni yazı var mı diye kontrol etmesem yazılarını geç görmüş olacağım.Ndendir acaba?

Belgin dedi ki...

Gülencim, kiyamam sana, seni nasil teselli edecegimi bilmiyorum, böyle anlarda galiba sadece susup, dinlemek lazim. Anlatmak istersen buradayim canim.
Bazi sayfalarin yenilenen yazilari bende de görünmüyor, nedenini bende bilmiyorum.

Korhan kardesten yardim mi istesek acaba? Belki o bir care biliyordur, ben bir sorup geleyim:)
Öptüm canim

Unknown dedi ki...

sen de beniim gibi max empati yapıyosuun anlasılan:)sıkma canını...

çınar dedi ki...

umarım en kısa zamanda bir çıkış yolu bulur arkadaşın. ne kadar güzel bir arkadaşlığınız kardeşliğiniz var. tebrik ederim

Belgin dedi ki...

Ozgecim, sevdiklerimin hep mutlu olmalarini istiyorum, ne yapayim elimde degil:) Insan sevdiklerinin dertleriyle dertlenmezs, sevindikleriyle sevinmezse, o insan insanmidir?

Cinarcim, hosgeldin, gel sende katil aramiza, bir kardesimiz daha olur, ne kadar cok, o kadar iyi:))

tutsak dedi ki...

Bence sen artık bloğunun adını değiştir yoksa cadılar kızacaklar adımızı iyiye çıkarıyorsun diye.:)
Sevgiler

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Tutsak'a ben de katılıyorum, sen olsa olsa iyi kalpli bir peri olurdun:)
Şaka bir yana, gerçekten dostlarımızın mutsuzluğunu görmek çok üzücü.
Sevgilerimle, iyi kalpli cadı:)

Belgin dedi ki...

Tutsak`cim, degistirmiyeyim yaa, kalsin böyle:)) Hem biz beyaz cadilardaniz:))

Özlem`cim, onun kendine zarar vermesinden korkuyorum, o mutlulugu hak eden bir insan. Ama vardir yasadiklarinda da bir hayir. Allahim tez günde yardim etsin. Ben birisinin üzülmesine dayanamiyorum.

Sevgilerimle

MAVİ UMUT dedi ki...

Okuyunca çok üzüldüm. Hak etmeyen nasıl hayatlar yaşıyor böyle yaa. Çocuklarımız herşeyim evet, buna tamam..ama düşünsenize öyle bir babayla zaten ne kazanabilirki bu hayattan, ve öyle bir ortamda. Ve şu gerçeği unutmayalım..çocuklarda bir gün yuvalarını kuracaklar ve bizler bir şekilde ikinci planda kalacağız. Belkide yanlızlığımızla başbaşa kalacağız ve çocuklar birşey yapmayacak.
Onlar herşeyimiz ama bir defa geldiğimiz bu hayatı bir kez daha düşünmeliyiz. Gerçekten çok üzüldüm arkadaşınızın yaşadıklarını, dilerim bundan sonra tüm dünya mutlulukları onun olur.

Adsız dedi ki...

canımmm mımlendın haberın olsun.öptum kücük cadımı

Belgin dedi ki...

Sevgili Ufuk cizgisi, hani bütün cesaretini toplayip, bir adimcik atsa.. Gerisi gelecek zaten, ama bir türlü korkusunu yenemiyor. Galiba bir de, bütün yasadiklarindan dolayi olsa gerek, mutluluga olan inancini kaybetmis gibi. Umarim bir gün oda kavusur, hak ettigi mutluluga. Ne kadar iyi yürekli bir insan, bir bilsen.
Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Dolunay`cim aldim mimini canim. Yalniz yazmak icin biraz zamana ihtiyacim var. En kisa zamanda yazmaya calisirim:))
Sevgiyle kal

sufi dedi ki...

Beyaz cadım;
Kardeşinin yaşadıklarının onun hayrına olduğunu, çilesini doldurup bu hayatta temizlenenlerden olmasını sağlayacağı, Allaha daha çok yaklaşanlardan olmasını sağlayacağına inananlardanım.Aslında ona metanet ve selamet dilemenin çok daha hayırlı dileklerden olacağını düşünüyorum ben.Biz eğer onu, şerrin içindeki hayırdan kurtarırsak tekamülünü ve ona hazırlanan muhteşem geleceği engelleyeceğimizi düşünürsek, yardımımızın sağlıklı olmayacağı sonucuna varırız.Çünkü Allah asla zulmetmez, zulmü biz kendi kendimize yaparız.Belki arkadaşın bu hayatında tüm çilelerini bitirmeyi seçmiştir, hııı ne dersin.Allah "ayırıcı değil birleştirici olun" diyor ya, onun ayrılmasını istemenin vebalini sana ödetmelerini istemediğim için bunları yazdım beni bağışla canım. seni seviyorum o arkadaşına destek olmamı istersen elimden geleni yapacağımı bilmelisin.Seni seviyorum canım, tontini.

sufi dedi ki...

Cadıcım;
sana yazdıklarım nasihat değil inan ki.Ben de o kızcağızın yaşadıklarının belki on katı şeyler yaşadığımda ayyüzlümün bana söylediği sözlerdi onlar.Katlanmam gerektiği, çilemi doldurmam gerektiği idi.Onun bu sözlerinden sonra iki sene daha çektim ve Allah beni öyle bir cennete soktu ki bir melekle de koruma altına aldı.Çocuklarım ve ben 15 yıl önce selamete çıktık,çok şükür.Eğer ona sonuna kadar katlanmasaydım, bu ödülü hakedemeyeceğim söylenmişti.Dilerim arkadaşın da çilesini doldurur ve benim gibi cennete kavuşur.Sevgilerimle tontini.

Belgin dedi ki...

Canim Tontinim, ben senin bana nasihat etmenden gurur duyarim. Ben seni annem kabul ettim, senin nasihatini almam mi hic.

Bunu bende düsündüm ama ona baktikca, onunla konustukca icim yaniyor. Bunu kendiside söylüyor, Rabbimin onu bir gün mükafatlandiracagina inaniyor. Allaha inancini hicbir zaman kaybetmedi. Sadece dua ediyor. Allahim onu tez günde güzel günlere kavustursun.

Sufim, nasihatlarin her zaman kabulümdür. Bu konuda hic cekinme. Bende seni cooook seviyorum.

sufi dedi ki...

İsyan ettiğim günlerimin gecesinde rüyamda "Amener resulü" duası gösterilmişti.Kırmızı güller arasında kocaman bir sayfa. Her yerde araştırdım bilgisayarım da yok o zamanlar,Bakara suresinin son ayeti olduğunu öğrendim ve 15 gün okudum o duayı.Sanki sihirli bir el beni cehennemden çıkardıı ve cennetine soktu.Çünkü dedem sen hata yapma bu adam ne derse eyvallah de demişti,ben de öyle yaptım.Ben ayrılmak istiyorum hiç demedim.Bir
mucize oldu inan.Kardeşin de isterse o duayı okusun.Sevgilerimle.

Belgin dedi ki...

Sufim, canim yarin telefon eder söylerim kendisine, muhakkak yapacaktir.
Bu arada böyle bir rüya görmek, ne güzel bir nasip. O tadi tadmak bana da nasip oldu ve o an hissettiklerimi anlarsan ancak sen anlarsin, cünkü tarifi imkansiz bir sey:)
Bizi bulusturana sükürler olsun:)
Cok seviyorum senin o sevgi dolu yüregini.
Kendine iyi bak bitanem

Yorum Gönder

Kaynayan Kazana sizde bir şeyler atın:)